• nátha
  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Dolgozóik oltását a cégek is megszervezhetik

Hírek 2021.05.07 Forrás: Weborvos
Dolgozóik oltását a cégek is megszervezhetik

A nagyvállalatok azzal segíthetik a vakicnációt, hogy üzemorvosaik bevonásával oltást szerveznek a regisztrált munkavállalóiknak.

„A gazdasági élet szereplői eddig is kivették a részüket a járvány elleni védekezésből, most pedig a nagyvállalatok azzal segítik a munkát, hogy üzemorvosaik bevonásával oltást szerveznek vakcinára regisztrált munkavállalóiknak” - fejtette ki Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese hangsúlyozta: Magyarország élen jár a beoltottak arányában, a sikeres folytatás érdekében közel kell vinni az emberekhez, kényelmesen elérhetővé kell tenni számukra az oltóanyagokat, tudatta lapunkkal közleményében az ITM.

Az egészségügyi dolgozók, háziorvosok rendkívüli munkát végeztek el az elmúlt hónapokban, elsősorban nekik köszönhető, hogy ötből négy regisztrált  legalább az első adagot megkapta valamelyik oltóanyagból. Összesen több mint 4,1 millió magyar így már bizonyos szintű védettséget élvez, ezzel hazánk a leginkább átoltott országok közé tartozik – nemcsak Európában, hanem világszinten is – emelte ki Schanda Tamás.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium miniszterhelyettese elmondta: „A sokakat foglalkoztató cégek üzemorvosaik közreműködésével maguk is megszervezhetik dolgozóik oltását, így tett vagy tesz például a MOL, a Suzuki vagy a Wizz Air. A vakcinainfo.gov.hu oldalon regisztrált munkatársaik ennek köszönhetően a lehető legkényelmesebben, a napirendjükbe illeszkedő módon, rengeteg időt megtakarítva kaphatják meg a vakcinát, amely életet ment, és egyúttal kiutat is jelent a koronavírus okozta helyzetből.” 

Azok a vállalatok, amelyek vállalják, hogy az üzemorvosuk bevonásával megszervezik dolgozóik oltását, a fővárosi és megyei kormányhivataloknál jelezhetik igényüket. A kormányhivatalokban működő megyei oltási munkacsoportok az éppen rendelkezésre álló vakcinákból tudják biztosítani a dolgozók oltásához szükséges mennyiséget. A vállalat telephelyén csak akkor valósulhat meg az ott dolgozók beoltása, ha az üzemorvos rendelője megfelel az oltóhelyekkel szemben támasztott jogszabályi követelményeknek, emeli ki a közlemény. Fontos hangsúlyozni, hogy ma már bárki, aki regisztrált az oltásra, akár napokon belül is megkaphatja azt, hiszen nyitva áll az online időpontfoglaló rendszer az eeszt.gov.hu oldalon. 

„Az elmúlt egy évben, a rengeteg veszteség mellett páratlan összefogásnak és együttműködésnek lehettünk szemtanúi. A gazdasági szereplők is kivették ebből a részüket: egyesek segítettek a digitális oktatásban, akár eszközök biztosításával, akár az ingyenes internettel. Mások átállították a gyártósoraikat, és a védekezéshez szükséges termékek előállításába kezdtek, fokozva önellátási képességeinket. De sokaknak adnak erőt, bátorítást azok az egészen kicsi, vendéglátással foglalkozó cégek is, amelyek ingyen kínálnak ebédet, kávét vagy süteményt az Országos Mentőszolgálat munkatársainak, vagy ételt szállítanak a kórházi dolgozóknak. Ezek csak kiragadott példák, hiszen szinte lehetetlen lenne felsorolni, hogy a vállalatok mikor és mivel vették ki a részüket a járvány elleni küzdelemből, de minden jótettükért köszönet illeti meg a hazai cégek vezetőit és munkatársait is” – tette hozzá Schanda Tamás az ITM közleménye szerint.

Fotó: MTI/Rosta Tibor

Legolvasottabb cikkeink