• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Egészségügy 5 Dimenzióban - Tájkép csata után…

Hírek 2020.07.09 Forrás: Weborvos
Egészségügy 5 Dimenzióban - Tájkép csata után…

A járványkezelés első hullámának tapasztalatairól, a közeljövőben esedékes tennivalókról lesz szó az Önkormányzati Egészségügyi Napokon.

„A járványnak még nincs vége, csupán lélegzetvételnyi szünethez jutottunk. A világ másik fele még csak most szembesül a szörnyű valósággal, a tömeges pusztulás látványával, az összeomló egészségügy katasztrófájával, a tehetetlenség kínjával… és mindezt kivételesen nem egy hollywoodi szuperprodukcióban láthatjuk, - ez a mi bőrünkre megy, velünk történik meg jelen időben, a valóságban.” 

az „Egészségügy 5 Dimenzióban” címmel meghirdetett konferencián, szeptember 1-jén a Margitszigeten - íták invitálójukban a konferencia szervezői.  

Alig pár héttel a járvány lecsengése után, és ki tudja mennyivel a várható második hullám megjelenése előtt éppen itt az ideje, hogy felmérjük a károkat, összegezzük a tapasztalatokat, megvitassuk, mit tettünk helyesen és mit nem. Stratégiát készítsünk arra, mit kell tennünk a közeljövőben a XXI. század eleddig (minden bizonnyal) legnagyobb pandémiájával szemben. A cél korántsem bűnbak keresés, - hiszen a világ legfejletteb országai is hibát hibára halmoztak és halmoznak jelenleg is - hanem az, hogy okuljunk elkövetett hibáinkból és eredményeinkből.  Lehetőleg szigorú restriktív intézkedések bevezetése nélkül felkészüljünk a következő ütközetre, hogy nyugodt lélekkel elmondhassuk; megtettük mindazt, amit a haza, hivatástudatunk, lelkiismeretünk, - vagy éppen a betegek, és embertársaink életének, egészségének védelme – megkövetelt Tőlünk. 

Ennek van most itt az ideje, erről kell most beszélnünk! Egy méltán híres történelmi személyiség (John F. Kennedy) szavaival élve: „ki, ha mi nem, mikor, ha nem most?”

E gondolatok szellemében felhívjuk mindazoknak az államigazgatási-, önkormányzati ágazati vezetőknek, valamint az egészségügyi ellátórendszer intézményeit vezető, szakterületeit képviselő egészségügyi szakembereknek, kollegáknak a szíves figyelmét, - akik az elmúlt hónapok során komoly tapasztalatokat szereztek a járvány kezelésével, leküzdésével, az ellátórendszer reakciójával kapcsolatban - évadnyitó egészségügyi szakpolitikai rendezvényünkre, az

„Egészségügy 5 Dimenzióban című konferenciájára,

melyet 2020. szeptember 01-én 9:00 órai kezdettel szándékozunk megrendezni Budapesten, az Ensana Health Spa Resort (Thermál) Hotel Margitsziget Magnolia termében - írták.

Tisztelettel kérjük Kedves Vendégeinket szíveskedjenek megosztani velünk személyes tapasztalataikat, véleményüket, javaslataikat! Konferenciánkon, előzetes terveink alapján, a teljesség igénye nélkül az alábbi témakörökkel kívánunk foglalkozni:

• beszámolók a járványkezelés globális és hazai tapasztalatairól

• felkészülés a második hullámra, a XXI. sz. egészségügyi kihívásaira  

• mit tudunk jelenleg a vírusról, hogyan változik a vírus terjedésének tudományos megítélése, hogyan fejlődik a járványkezelés terápiás arzenálja?

• hogyan lehetséges olyan ellátórendszert kiépíteni, mely képes hatékonyan reagálni a járvány kihívásaira, egyszersmind megfelel a folyamatos betegellátás követelményeinek is?

milyen strukturális, tárgyi, személyi, szakmai hiányosságokat tárt fel a járvány „vészhelyzeti” forgatókönyve?

• milyen kipróbált innovatív elképzelések hasznosíthatóak a jövőben az egészségügyi ellátórendszer működésében?

• „a kormány hozzáfogott a kórházi struktúra átalakításához” (Varga Mihály)

• az „önkéntesen többletmunka megtagadásának” hatása az ellátórendszer működésére. Magasabb fokozatba kapcsol a kamara az orvosi bérek mielőbbi rendezése érdekében. (MOK)

Amint azt honlapunkon meghirdettük augusztus 15-ig járványügyi érdek miatt nem engedélyezett az 500 fő feletti zárt terű konferenciák megtartása, ám a 100 fő alatti rendezvényekre a hygienés szabályok betartása mellett nem vonatkozik ez a korlátozás – tájékoztatott a napokban a hotel illetékese. Ezért rendezvényünket az alábbi eljárásrend szerint hirdetjük meg:

szeretettel várjuk minden kedves vendégünk visszajelzését, a Jelentkezési lapok mielőbbi visszaküldését. A jelentkezések beérkezését követően - a számlák kiküldésre kerülnek, - azonban a részvételi díjakat augusztus 15-ig nem kell átutalni!

Amennyiben fenti szabályok a konferencia megtartását augusztus 15-után is lehetővé teszik a részvételi díjak 8 napon belüli átutalásáról értesítést küldünk. Amennyiben nem teszik lehetővé, úgy konferenciánk programja törlésre/januári átütemezésre kerül. (vis major)

A részvételi szándék augusztus 15. előtt szabadon, fizetési kötelezettség nélkül írásban lemondható, e nap után lemondást nem áll módunkban elfogadni.        

Részletes programunkkal július közepén jelentkezünk. A szakmai programunk alakulásáról folyamatosan tájékoztatást küldünk. A legfrissebb információkért kérjük, szíveskedjenek megtekinteni honlapunkon lévő tájékoztatót.

Reméljük, nem lesz akadálya annak, hogy vendégeink között üdvözölhessük Önt is nyárvégi konferenciánkon, 2020. szeptember 01-én Budapesten a Margitszigeten - áll a meghívóban.

Legolvasottabb cikkeink