• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Egyedülálló magyar sikerekhez gratulált a nemzetgazdasági miniszter

Egészségpolitika 2024.05.31 Forrás: Weborvos
Egyedülálló magyar sikerekhez gratulált a nemzetgazdasági miniszter

"A hiánypótló gyógyszerekhez olyan innovációkra is szükség van a Richter minden területén, mint például a most elismert Flow-Kilo-Lab projekt".

Kiemelt fontosságú európai érdeket szolgáló projekteknek minősítette az Európai Bizottság a Richter Gedeon Nyrt. egyik innovációs projektjét. A Közös Európai Érdeket Képviselő Fontos Projekt (IPCEI) minősítést az egész unió gazdasági érdekét, a közös európai piac versenyképességét szolgáló nemzetközi együttműködésen alapuló iparfejlesztési kezdeményezések nyerhetik el. Az Európai Bizottság legfrissebb döntésével két magyar egészségipari projektet, köztük a Richter Flow-Kilo-Lab nevű projektjét ismerte el, amely kapcsán Nagy Márton nemzetgazdasági miniszter gratulált Orbán Gábornak a Társaság vezérigazgatójának is - tudatta a Richter közleményben.

A számos iparágra kiterjedő IPCEI folyamat keretében összesen hat tagállam 14 egészségipari projektje kapott minősítést. Ehhez az egészségipari elit klubhoz csatlakozott most két magyar cég, A Richter Gedeon Nyrt. és a Biotalentum Kft.

A Richter IPCEI-minősítést elnyerő Flow-Kilo-Lab nevű projektjének célja egy innovatív áramlásos kémiai technológiákat kidolgozó laboratórium kiépítése, mely számos előnyt sorakoztat fel a hagyományos technológiákkal szemben. Nagy Márton kiemelte, a projekt környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve, valamint a költség és munkaerő hatékonyság terén is kiemelkedő, emellett nagyfokú rezilienciát teremt a gyógyszerhatóanyag-gyártásban, hiszen a laboratóriumi eredmények könnyen és gyorsan ültethetőek át egy méretnövelt gyártási technológiába.

Nagy Márton üdvözölte az Európai Bizottság döntését és gratulált a két magyar gazdasági társaság képviselőinek. A miniszter hangsúlyozta: az egészségipar dinamikus fejlődése a magyar gazdaság növekedésének ösztönzésében is kulcsszerepet játszik, az ágazat kiemelt helyet foglal el a Magyarország Kormánya által közzétett Versenyképességi Stratégiában is. A Richter Gedeon Nyrt. és a Biotalentum Kft. innovatív projektjei, valamint a Nemzetgazdasági Minisztérium aktív szerepvállalása nyomán elnyert IPCEI-minősítés a versenyszféra és a kormányzat egymást erősítő együttműködésének sikerét igazolja, mely a versenyképesség javításának kulcsa. Az állam örömmel áll ilyen áttörő, modern technológián alapuló projektek mellé és a szektor fejlődésében kiemelt szerepet kíván a jövőben is vállalni.

Az elismerés kapcsán Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója kiemelte: a lakosság számára a gyógyszeripari innováció jellemzően egy-egy új, az emberek millióinak egészségét, életminőségét javító készítmény formájában ölt testet. A Richter ugyan számos ilyen innovatív termékkel büszkélkedhet, de fontosnak értékeljük a mostani minősítést is, hiszen ahhoz, hogy a cég egy-egy új, sok esetben hiánypótló gyógyszert biztosítson a betegek számára, olyan, a nagyközönség számára kevésbé látható innovációkra is szükség van működésünk minden területén, mint például a most elismert Flow-Kilo-Lab projekt.