• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Elhagyta a kórházat Hende Csaba

Hírek Forrás: MTI

A balesetet az első információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta.

Elhagyta a kórházat Hende Csaba honvédelmi miniszter és tanácsadója, valamint gépkocsivezetője péntek délelőtt az előző nap történt autóbalesetüket követően. A balesetet okozó autó sofőrjét várhatóan még egy hétig megfigyelik a budapesti Honvédkórházban - közölte a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-vel.

A közlemény szerint miután Hende Csaba vállsérülését ellátták, pénteken jó általános állapotban, "további otthoni gyógyulás céljából" elhagyta a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ Honvédkórházát. A miniszter könnyebb zúzódásokat szenvedett munkatársa és a mellkassérült gépkocsivezetője a kezelés után szintén hazatérhetett.

A balesetet okozó gépkocsi vezetőjét továbbra is a Honvédkórházban ápolják. Jelenleg a mellkas csontvázának sérülésével, valamint hasi és végtagzúzódással a baleseti sebészeti osztályon kezelik. Állapota stabil, megfigyelése és további kezelése várhatóan egy hétig tart - tették hozzá.

Szabó István mérnök dandártábornok, a Magyar Honvédség Egészségügyi Központ parancsnoka csütörtök este, a kórházban tartott sajtótájékoztatón elmondta: az Országos Mentőszolgálat két mentőhelikoptere csütörtök délután 6 óra körül két sérültet szállított be a kórházba. Az egyikük Hende Csaba honvédelmi miniszter volt, akinek az elsődleges vizsgálatok alapján kificamodott a jobb válla, s egy törést is találtak a vállában. További vizsgálatok miatt felveszik a kórházba. A törés további kezeléséről pénteken döntenek.

A budapesti Honvédkórházba szállított másik sérült a másik autó sofőrje. A fiatal férfit zárt hasi sérüléssel vették fel a kórházba. Ő is stabil állapotban van, egyelőre őt is vizsgálják - mondta a parancsnok.

A balassagyarmati Kenessey Albert Kórház traumatológiai osztályán ápolják súlyos sérülésekkel a Hende Csaba honvédelmi minisztert ért autóbalesetet feltehetően okozó raliautó navigátorát – értesült az MTI. A kórház sürgősségi osztályán, felhatalmazás híján, nem adtak információt a beteg állapotáról az MTI érdeklődésére csütörtök éjjel. 

Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata korábban azt közölte, hogy a két személyautó Szécsény és Hollókő között ütközött össze délután 5 óra körül, a balesetet az első információk szerint nem a minisztert szállító autó okozta. A balesetben öten megsérültek.

Az MTI helyi forrásból úgy tudja, hogy a karambol a Nagylóc és Zsunypuszta közötti szerpentines szakaszon történt, amelyet egy szécsényi raliversenyző-páros engedély nélkül le akart zárni. Szemtanúk beszámolója szerint a honvédségi autó megkülönböztető jelzést használva kerülte ki az illegális lezárást jelző embert, majd nem sokkal később karambolozott a ralisokkal.
A 24 éves raliversenyzőt az M1 Híradója szerint eddig több mint hússzor büntették meg gyorshajtásért, jelenleg hat eljárás folyik ellene hasonló ügyekben.

Legolvasottabb cikkeink