• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Elhunyt a nyíregyházi kórház fertőzött főigazgatója

Hírek Frissítve 2020.10.21 Forrás: magyarnarancs.hu - facebook - MTI
Elhunyt a nyíregyházi kórház fertőzött főigazgatója

Dr. Adorján Gusztávról október 8-án írták meg, hogy megfertőződött az új koronavírussal, és kórházi ellátásra szorul.

"Elhunyt intézményünk főigazgatója, dr. Adorján Gusztáv. Döbbenet, csend és fájdalom…" - olvasható a Szabolcs Szatmár Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház Facebook oldalán. 

A kórház főigazgatójáról a magyarnarancs.hu írta meg október 8-án, hogy megfertőződött az új koronavírussal, és kórházi ellátásra szorul. A lap értesülését akkor megerősítette az Adorján Gusztáv vezette intézmény sajtófőnöke is. A lap akkor azt is írta, információik szerint Adorján Gusztáv állapota súlyosabb volt, ezért Budapesten kezelték.

---

Adorján Gusztáv, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgatója szerda hajnalban hunyt el. Erről az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) tájékoztatta az MTI-t, és egyben részvétét fejezte ki az orvos családjának.

Az Emmi közleményében azt írta: Adorján Gusztáv a nyíregyházi megyei kórház szülészet-nőgyógyászati osztályán kezdte pályafutását, ahol közel négy évtizeden át dolgozott. 2010 júliusától volt a Jósa András Oktatókórház Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója, majd 2013-ban a négy kórház integrációjaként létrejövő Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főigazgató-helyettesének, 2015 márciusában pedig az intézmény főigazgatójának nevezték ki.

Adorján Gusztáv aktívan részt vett Szabolcs-Szatmár-Bereg megye négy kórháza jogi, szakmai és gazdasági integrációjának végrehajtásában, amelynek eredményeként országosan is mintaértékű modell jött létre, és javult a megyében az egészségügyi ellátás hatékonysága - olvasható a közleményben.

Adorján Gusztáv a Nyíregyháza-Városi Református Egyházközség presbitere és a Tiszántúli Református Egyházkerület főgondnoka, Nyíregyháza díszpolgára volt.

A főigazgató halála miatt a Magyar Kórházszövetség is részvétet nyilvánította. Az MTI-hez eljuttatott közleményükben azt írták: "nagyon jó szakembert, igaz embert, jó kollégát vesztettünk el. Megrendülten osztozunk a család gyászában."

Nyíregyháza önkormányzata az MTI-vel azt közölte: a város közgyűlése, vezetői és a polgármesteri hivatal dolgozói megdöbbenéssel és mély megrendüléssel értesültek Adorján Gusztáv haláláról. Azt írták: Adorján Gusztáv 2010-től önkormányzati képviselő, a Fidesz-KDNP-frakció vezetője, 2011 szeptemberétől a gazdasági és tulajdonosi bizottság elnöke volt. Közéleti tevékenységét, önkormányzati képviselői feladatait mindig teljes odaadással végezte, a közösségért való tenni akarás és jobbító szándék vezérelte. A belvárosi területek képviselőjeként az elmúlt években sokat dolgozott a városrész fejlődéséért és az ott élőkért, főigazgatóként pedig komoly szerepe volt a megyei kórház modernizálásában.

Az önkormányzat kiemelte, hogy Adorján Gusztávot saját halottjának tekinti, továbbá mély együttérzését és őszinte részvétét fejezte ki a gyászoló családnak és az elhunyt munkatársainak.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink