• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Elindul az adományvonal és az önkéntesek honlapja

Hírek 2020.03.21 Forrás: MTI
Elindul az adományvonal és az önkéntesek honlapja

A koronavírus-járvány miatt megváltozik a karitatív munka, szigorodtak a segítségnyújtás, adománygyűjtés szabályai.

Megalakult az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport és elindul a 1357-es adományvonal és a https://segitunkegymasnak.hu/ weboldal, előbbin pénzt, utóbbin többek között önkéntes munkát, eszközt lehet felajánlani - jelentette be Révész Máriusz, az önkéntességet és adományozást koordináló akciócsoport vezetője szombati, budapesti sajtótájékoztatóján.

Révész Máriusz aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, az akciócsoport vezetője elmondta: az akciócsoport feladata, hogy segítse az önkéntes kezdeményezések és adományozások koordinációját, felkarolja az országszerte elindított civil mozgalmakat, erre hozták létre a https://segitunkegymasnak.hu/ oldalt.

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke arról beszélt, hogy a koronavírus-járvány miatt megváltozik a karitatív munka, szigorodtak a segítségnyújtás, adománygyűjtés szabályai, így például lehetőség szerint minél kevesebb személyes találkozással kell végezniük a munkájukat a karitatív szervezeteknek.

Együtt kell működniük a karitatív szervezeteknek az önkormányzatokkal és lehetőség szerint csak helyben segítsenek, "utazgatás" nélkül. Kiemelte: továbbra is az emberi élet és annak védelme a legfontosabb.

Az államtitkár megköszönte a karitatív szervezeteknek, hogy folytatják a bentlakásos intézményekben az ellátást, segítséget nyújtanak az alapellátásban és az idősek gondozásában.

Kiemelte: a továbbiakban nem tudnak tárgyadományokat fogadni magánszemélyektől a raktárakban és bezárul a karitatív szervezetek önálló adománygyűjtő vonala is. Ugyanakkor mivel sokan szeretnének segíteni, megnyílik a nemzeti összefogás vonala, a 1357, ahol egy telefonhívás vagy sms 500 forint támogatást jelent. Elindul az összefogás számlaszáma is, a 11711711-22222222, ahová szintén várják a felajánlásokat.

 

(A képen: szemben, balról: Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára, a Nemzeti Humanitárius Koordinációs Tanács elnöke, Révész Máriusz az akciócsoport vezetője, aktív Magyarországért felelős kormánybiztos, Lehel László, az Ökumenikus Segélyszervezet elnök-igazgatója és Kardos István, a Magyar Vöröskereszt főigazgatója, háttal, balról: Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) ügyvezető alelnöke, Szilágyi Béla, a Baptista Szeretetszolgálat Alapítvány alelnöke, Juhász Márton, a Magyar Református Szeretetszolgálat (MRSZ) ügyvezető igazgatója és Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója. MTI/Mónus Márton)

Legolvasottabb cikkeink