• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Esélyegyenlőségi napok a városligeti Millennium Házában

Hírek 2021.10.08 Forrás: Weborvos
Esélyegyenlőségi napok a városligeti Millennium Házában

A program második napján, szombaton az érintett, illetve a téma iránt érdeklődő családokat várják a szervezők.

A Millennium Háza kezdeményezésében ingyenes esélyegyenlőségi napokat rendeznek a Városligetben és környékén a Bethesda Gyermekkórház, a Vakok Iskolája, a Mozgásjavító EGYMI és a KórházSuli Alapítvány közreműködésével, 2021. október 8. és 9. között. A programsorozat célja, hogy interaktív foglalkozásokon keresztül bemutassa és felhívja figyelmet azokra a kihívásokra, melyekkel a fogyatékkal élőknek meg kell küzdeniük mindennapjaik során, ezzel is segítve az elfogadásukat, társadalmi integrációjukat - invitáltak a szervezők közleményben.

A helyszínválasztás szimbolikus, hiszen a Liget Budapest Projekt keretében átadott és hamarosan elkészülő fejlesztések mindegyikét - a Magyar Zene Háza, a Néprajzi Múzeum építésétől, a Szépművészeti Múzeum felújításától kezdve a Millennium Háza helyreállításán át a Nagyjátszótérig – az akadálymentesség és az egyenlő hozzáférés jegyében tervezték és valósították meg, s a projekt elkészültével Magyarország egyik legnagyobb akadálymentes közparkja lesz a Városliget. A program első szakmai napja az iskolás osztályoknak és pedagógusoknak szól, míg a második napon az érintett, illetve a téma iránt érdeklődő családokat várják a szervezők.

Pénteken érzékenyítő programokkal várják az iskolai osztályokat az intézmények helyszínein a szervezők, ahol megismerkedhetnek a Braille írás alapjaival, megtudhatják milyen kerekesszékben kosárlabdázni, egy betegség következményeivel együtt élni. Mindezekkel párhuzamosan a Millennium Házában a pedagógusokat szakmai módszertani előadások várják.

Október 9-én, szombaton a családok kerülnek fókuszba, ahol a programok immáron egy helyszínen, a Millennium Házában és köré kitelepülő intézmények pavilonjaiban zajlanak majd. Az intézmények szakmai vezetésével rendezett érzékenyítő és segítő programok mellett hat előadóművész előadásában koncertek, mese- és bábelőadások lesznek láthatóak, az alkotó kedvűeket művészeti workshop várja, de lesznek kerekasztal-beszélgetések gyógyult fiatalokkal, tárlatvezetések is.

Mint az ismeretes, Liget Budapest Projektnek köszönhetően a Városliget az első olyan közpark Magyarországon, ahol a már a parkrehabilitáció tervezésénél külön figyelmet kaptak a fogyatékossággal élők speciális igényei, vakok, gyengén látok, mozgássérültek, s mindazok, akiknek a közlekedés valamilyen okból nehézséget jelenthet: a babakocsis anyukáktól az idős, vagy alacsony növésű embereken át a túlsúlyosakig.

Október 9. – a családi nap programja itt olvasható

Legolvasottabb cikkeink