• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Európai szintű orvosszakmai elismerést kapott a civil szervezet

Hírek 2019.11.16 Forrás: Weborvos
Európai szintű orvosszakmai elismerést kapott a civil szervezet

Amit a Mályvavirág Alapítvány elért olyan siker, amelyre méltán büszke lehet az egész hazai civil társadalom.

25 ország képviselői Tóth Icót, a Mályvavirág Alapítvány elnökét választották a nőgyógyászati daganatokkal foglalkozó betegszervezetek európai közösségének, az ESGO ENGAGe társelnökének. Ezt követően elsőként kapott tiszteletbeli tagságot a civil szervezet az onkológiai szakmai társaságban Magyarországon - tudatta az alapítvány közleményben.

Az ESGO (European Society of Gynecological Oncology), amely a nőgyógyász onkológusokat fogja össze Európában, 2012-ben alapította meg ENGAGe (European Network of Gynecological Cancer Advocacy Group) tagozatát, amely az Európában működő betegszervezeteket fogja össze. Ez olyan összekapcsolódást, együtt gondolkodást, közös projektek megvalósítását jelenti, ahol nemzetek fognak össze, megosztva egymással tapasztalataikat és közös célokat tűznek ki, mellyel minden nőgyógyászati daganattal érintett nőnek, a szakmának segíteni tudnak és előmozdítják a prevenciót, a betegségek korai felismerését is.

Magyarországról a Mályvavirág Alapítvány 2017-ben csatlakozott a csoporthoz, 2018-ban Tóth Icó az alapítvány elnöke meghívott tanácstag lett (az ENGAGe irányító tanáccsal rendelkezik), és 2019. november 3-án, az aktuális választáson társelnökké választották meg. Az ENGAGe szervezetet mind a klinikusi, mind a betegszervezeti oldalról egy-egy elnök vezeti.

“A csatlakozásunk óta láttam, hogy ez az európai szervezet hatalmas erővel bír. Olyan projekteket indít (GO Day - Nőgyógyászati daganatok világnapja, orvosi irányelvek közérthető, laikus nyelvezetre ültetése, ellátásjavítást és rehabilitációt támogató programok, felmérések, klinikai vizsgálatok munkacsoport stb), amelyekben az országok nemcsak megosztják a tapasztalataikat, hanem megoldásokat is kidolgoznak, és kézzel fogható eredményeket érnek el.  Az ENGAGe ambícióit megismerve úgy érzem, hogy hosszú távon szeretnénk dolgozni ebben a szervezetben. A szervezet dinamizmusa, értékei és célkitűzései mind-mind a magyar nők érdekeit is szolgálják: azt, hogy hazánkban is előre lépjünk, és eredményeket érjünk el a nőgyógyászati daganatok terén betegoldalról, a méhnyakrák, petefészekrák, méhtestrák, szemérem-és hüvelyrákban érintettekért. Szerencsés is vagyok, mert dr. Murat Gultekin mellett lehetek társelnök, és pozíciómat a korábbi elnöktől Esra Urkmeztől vehetem át, aki erős alapokra helyezte a szervezetet. Szorosan együtt dolgozunk az ESGO orvosaival is, ezért bízom abban, hogy amilyen motiváció ez számunkra, olyannyira motiváció ez a magyar nőgyógyász orvosoknak is a közös munkára, összefogásra, együttműködésre.” – mondta Tóth Icó, a Mályvavirág Alapítvány elnöke.

A Mályvavirág Alapítvány munkáját és eredményeit nemcsak az európai siker igazolja, hanem a Magyar Nőgyógyász Onkológusok Társasága elismerése is azzal, hogy a Mályvavirág Alapítványt és Tóth Icót az elmúlt hétvégén tiszteletbeli taggá választotta a Társaság. Az elismerést dr. Novák Zoltán, a MNOT újonnan megválasztott elnöke adta át.

“Elképesztő napokon vagyunk túl, hatalmas megtiszteltetés és visszaigazolás ez az elmúlt időszak törekvéseire! Ebből a varázslatból felkelünk és folytatjuk tovább a munkánkat, a nőkért, családjaikért, az érintettekért, még erősebb szakmai támogatással, bázissal. Hiszen enélkül nem lehet eredményeket elérni.” - fűzte hozzá Tóth Icó. Keményen dolgozni egy célért, hittel, kitartással és a téma iránti szenvedéllyel lehet. Az ember megy előre, és bár sokszor azt érzi, hogy mindhiába, mert vannak nehézségek, vagy alkalmak, amikor feladná, egy motor mégis hajtja, és nem hagyja leállni. Hatalmas szerepe van ebben azoknak az embereknek, akik körül veszik, akik biztatják, támogatják és visszajelzés kell minden folytatáshoz azoktól, akiknek segítünk. A csapat és a család nélkül mindez nem megy. Így hát elmondható, hogy sok összetevő kell a sikerhez, az eredményekhez, hogy az élet így akarja, talán ezek eleve elrendeltetett utak.

Legolvasottabb cikkeink