• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Év végi számvetés az országos idegtudományi intézetben

Hírek 2019.12.11 Forrás: OKITI FB
Év végi számvetés az országos idegtudományi intézetben

A betegelégedettséget tekintve az elsők között van az OKITI a városmajori klinikával holtversenyben.

Karácsonyi ünnepséget tartottak az Országos Klinikai Idegtudományi Intézetben (OKITI). A rendezvény jó alkalom volt egy visszatekintésre, számvetésre, amelyet a főigazgató dr. Óváry Csaba mondott el, s amelyet az intézet Facebook oldalára is feltettek.

A főigazgatói beszédből kiderült: az intézet munkatársainak szervezésében három kiemelten fontos rendezvény valósult meg. A Nemzetközi Neurointervenciós Szövődmény Konferencia és a Neurointervenciós Klub mellett az intézet rendezhette a Magyar Neuroradiológiai Társaság Kongresszusát. Ezen kívül számos tanfolyam, továbbképzés színtere is volt az OKITI .

Az is elhangzott, hogy bár az intézet egy évvel ismét idősebb lett "megint sokat fiatalodtunk, annak köszönhetően, hogy talán soha ennyi fiatal, pályakezdő kolléganő és kolléga nem jelentkezett még az intézetünkben meghirdetett vagy meg sem hirdetett állásokra, mint idén".

A főigazgató pontokba szedve is kiemelte a szerinte legfontosabb eredményeket. Íme néhány:

Betegelégedettség: "Tavaly is első helyen emeltem ki a beteg elégedettség fontosságát. Örömmel mondhatom, hogy a tavalyi igen jó eredményünket idén is megőriztük. (Facebook 4.8/5 pont, holtversenyben a Semmelweis Egyetem Városmajori Szív- és Érgyógyászati Klinikájával)"

Nemzetközi kapcsolatépítés. "Ha egy találó kifejezéssel kellene jellemezni az elmúlt esztendőt, talán ez, a "Nemzetközi kapcsolatépítés" lenne a legalkalmasabb. Számos nemzetközi konferencia mellett, amelyen szerepeltünk, részt vettünk, előadtunk, csatlakoztunk a marosvásárhelyi kollégák thrombolysis képzéséhez, segédkeztünk Kolozsváron az első epilepszia műtétnél, idegsebészeti és gyermek idegsebészeti műtéteket végeztünk Fekete-Afrikában, Malawiban. Jártunk Zürichben, az egyetem neurológiai centrumában, és megállapodást írtunk alá magyar kollégák hosszú távú zürichi szakma képzéséről."

Betegszervezetek. "Az év elején megállapodást írhattunk alá a legfontosabb és legbefolyásosabb betegszervezetek közül kettővel is, a Mozgássérültek Szervezeteinek Országos Szövetségével és a Magyar Rákellenes Ligával".

Együttműködés. "Együttműködésre léptünk egy magán egészségügyi ellátóval, a Dr. Rose Magánkórházzal."

Új tevékenységek. "Idén is, csakúgy mint tavaly bővültek a tevékenységeink is. Miközben mind a fekvő, mind a járóbeteg ellátásunk is bővült, utóbbi kb. 10%-kal, várhatóan idén az elvégzett trombektómiák száma megközelíti az 500-at. Bevezettük, hazánkban elsőként az UBE eljárást a gerincsebészetben, és ugyan vannak még az eljárásban kiaknázatlan lehetőségek, de reményeink szerint a kezdeti nehézségek ellenére is sikerül majd a módszert széles körben elterjesztenünk."

Orvostechnológiai modernizáció. "Rövidesen, körülbelül 2 hónap múlva, megérkezhetnek az eszközök, csaknem 2 milliárd forint értékben. Ilyen mértékű orvostechnológiai fejlesztés 25 éve volt az intézményben".

HR kérdés. "Bár a HR-gondjaink egy részét megoldottuk, vannak még betöltetlen állásaink, elsősorban műtős szakasszisztens, aneszteziológus és aneszteziológus szakasszisztens kollégákat várunk".

Bér. "Ahogy tavaly is lehetőségeinkhez mérten igyekeztünk mindazok bérét felzárkóztatni, akikre az intézmény expanziója miatt a legnagyobb teher hárult, ezt a folyamatot 2020-ban is folytatni fogjuk".

A főigazgatói számvetés összegzéseként Óváry Csaba azt mondta: "Már most leszögezhetem, nagyon sok minden változott az elmúlt évek során, és ma már elmondhatjuk, az Országos Klinikai Idegtudományi Intézet jól halad azon az úton, amely során XXI. századi, korszerű és elismert idegtudományi intézetté válhat".

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink