• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Ezer táblagépet kapnak az egészségügyi szakdolgozók

Hírek 2020.05.25 Forrás: Weborvos
Ezer táblagépet kapnak az egészségügyi szakdolgozók

Az adományból ezer szakdolgozó kapott egy-egy SAMSUNG Galaxy Tab A 10.1 táblagépet, az adomány összértéke több mint százmillió forint.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) ezer táblagép átadásával kívánja elismerni és megköszönni azon egészségügyi szakdolgozók áldozatos és pótolhatatlan szolgálatát, akik gyermekeiket hátrahagyva a lakosság és a haza szolgálatában, az élvonalban végzik munkájukat a COVID-19 járvány időszakában - tudatta a kamara közleményben.

A MESZK márciusban közreadott jótékonysági célú hirdetményére számos adomány és felajánlás érkezett. Az adomány célja, hogy minél nagyobb esélyt biztosítsunk a szakdolgozók gyermekeinek a kényszerű, eszköz hiányában nem megoldott, távoktatásban való részvételre.

A legnagyobb értékű ajánlat az Innovatív Gyógyszergyárók Egyesületétől (AIPM) érkezett. A nagyértékű adományra az egészségügyi szakdolgozók pályázat benyújtásával jelentkezhettek. Összesen 3500 kamarai tag nyújtott be pályázatot, akik közül mintegy 2250-en feleltek meg mindenben a pályázati felhívásban közreadott feltételeknek. A Kamara Országos Elnöksége által kialakított objektív értékelési szempontok alapján – figyelembe véve a területi szervezetek létszámarányait is – került kihirdetésre a győztesesek - írták.

Az Innovatív Gyógyszergyárók Egyesülete a Magyar Telekommal, a SAMSUNG Magyarországgal és a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamarával együttműködésben megvalósuló támogatás keretében ezer szakdolgozónak kerül átadásra egy SAMSUNG Galaxy Tab A 10.1 táblagép, valamint egy meghatározott, aktuálisan ingyenesen elérhető adatmennyiséget tartalmazó SIM csomag. Az adomány összértéke több mint százmillió forint.

A győztes pályázók között a legtöbben az ápolás különböző területéről (felnőtt, gyermek, intenzív stb.), valamint az otthoni szakellátásból (szakápolás és gyógytorna) kerültek ki, összesen 588 fő. Ugyanakkor jelentős számban üdvözölhetünk a mentésügyben dolgozó bajtársat és a sürgősségi ellátásban tevékenykedő kollégákat is, összesen 144 főt. A díjazott szakdolgozók táborában a Kamara további 11 szakmai tagozatából pályázott sikeresen még 268 szakember.

A tabletek átvételére a kamarai területi, helyi szervezeteiben kerül sor 2020. május 22-29. között. A nyerteseket e-mailben értesítették.

(A képen Dr. Holchacker Péter, igazgató (AIPM) és Dr. Balogh Zoltán elnök (MESZK))

Legolvasottabb cikkeink