• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

Folytatódik az ismét elítélt gyermekorvos büntetőügye

Hírek 2022.05.13 Forrás: MTI
Folytatódik az ismét elítélt gyermekorvos büntetőügye

A vád szerint több alkalommal valótlanul dokumentálta oltóorvosi hatósági jogkörében eljárva, hogy beadta a csecsemő kötelező védőoltásait.

Harmadfokú eljárásban folytatódik az ismét elítélt házi gyermekorvosnő büntetőügye - közölte a Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség pénteken az MTI-vel.

Azt írták: a korábban az agárdi csecsemőt éheztetők büntetőügyében foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés vétsége miatt felelősségre vont doktornő ellen a Budapesti X. és XVIII. kerületi ügyészség még 2017-ben emelt vádat harmadrendbeli hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás bűntette miatt.

A Pesti Központi Kerületi Bíróság 2021. január 28-án kelt elsőfokú ítéletével a doktornőt az ellene emelt vád alól felmentette, mely határozat ellen az ügyész a vádlott terhére fellebbezett.

Közölték: a másodfokon eljáró Fővárosi Törvényszék 2022. március 4-én kihirdetett ítéletével a doktornőt bűnösnek mondta ki harmadrendbeli folytatólagosan elkövetett közokirat-hamisítás bűntettében, amelyért halmazati büntetésül kétmillió forint pénzbüntetésre ítélte és három évre eltiltotta orvosi foglalkozásától.

Az ismertetés szerint a vádlott még 2011-ben egy fővárosi kerületben házi gyermekorvosként dolgozott, és egy 2011 őszén született gyermek esetében 2011 októbere és 2013 júliusa között több alkalommal valótlanul dokumentálta oltóorvosi hatósági jogkörében eljárva, hogy beadta a csecsemő kötelező védőoltásait.

Miután a vádlottal kapcsolatot tartó apa 2014. évben meghalt, a gyermek anyja egy másik gyermekorvoshoz fordult, aki feltárta: a kisfiú addig az időpontig valójában nem kapta meg a kötelező védőoltásokat, amelyeket pótolt.

A közlemény szerint a másodfokú ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért fellebbezett. A Fővárosi Fellebbviteli Főügyészség kezdeményezte a Fővárosi Ítélőtáblánál, hogy a harmadfokú eljárásban a bíróság az ítéleti minősítést pontosítsa, rendelkezzen a felmerült szakértői díjról, egyebekben pedig a Fővárosi Törvényszék ítéletét hagyja helyben.

Legolvasottabb cikkeink