• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

   Egynapos sebészeti egység épült 2,7 milliárd forintból Kecskeméten

  • "Sokkal több beteget tudunk ellátni az egynapos sebészet során"

  • Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Megduplázódott az egynapos sebészeti ellátások aránya

Gimnazisták fejlesztettek nyelvtanító applikációt beteg gyerekeknek

Hírek 2021.08.28 Forrás: MTI
Gimnazisták fejlesztettek nyelvtanító applikációt beteg gyerekeknek

keresztrejtvényekkel, memóriajátékokkal könnyíti meg az idegen nyelvek elsajátítását a kórházban fekvő krónikus beteg gyerekeknek.

Krónikus beteg gyerekeknek fejlesztett interaktív nyelvtanító applikációt a Fazekas Gimnázium diákjaiból álló csapat, amely ezzel megnyerte a Morgan Stanley budapesti központja által rendezett versenyt. A vállalat felhívására diákok, pályakezdők és tapasztalt szakemberek egyaránt jelentkeztek, hogy az Amigos a gyerekekért Alapítvány partnereként innovatív tanulási eszközöket fejlesszenek krónikus betegség miatt hosszabb kórházi kezelésre szoruló gyerekek és tinédzserek számára - közölték a szervezők az MTI-vel.

A 2014-ben útjára indított Amigos a gyerekekért Alapítvány krónikus beteg gyerekeket motivál a gyógyulásra a nyelvtanuláson keresztül. A mostani versenyen az indulóktól az Amigos digitális platformjához vártak olyan játékos ötleteket, amelyekkel a tanulás szórakoztatóvá válik.

A versenyre 55 külsős diák és szakember jelentkezett, akik 18 csapatot alkottak a Morgan Stanley budapesti informatikus munkatársaival. A hackathon első fordulója az ötletekre összpontosított, a második körben prototípust kellett alkotni, végül a döntőben négy csapat mutatta be a zsűrinek a projektjét.

A legjobbnak a Budapesti Fazekas Mihály Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium 11. és 12. évfolyamos tanulóiból álló Upgrade csapat bizonyult. Tóth Ambrus, Boér Bence, Szabó Kornél és Hervay Bence olyan mobilapplikációt fejlesztett ki, amely keresztrejtvényekkel, memóriajátékokkal könnyíti meg az idegen nyelvek elsajátítását, és tapasztalati pontokkal, jelvényekkel ösztönzi a diákokat a tanulásra. A fejlesztőcsapat számos könyvet is elérhetővé tett az applikációban.

A szigorú járványügyi protokoll miatt a krónikus betegség miatt kórházban lévő gyerekek számára még nehezebbé vált a kapcsolattartás a külvilággal. Minden önkéntesünk kereste a lehetőséget, hogy a digitális térben is kapcsolatban maradjunk velük, motiváljuk őket - idézte a közlemény Rozmanicz Lisát, az Amigos a gyerekekért Alapítvány munkatársát.

A közlemény kitér arra, hogy a Morgan Stanley munkatársai az elmúlt tizenöt évben segítették a Heim Pál Gyermekkórház munkáját, gyűjtöttek a Bátor Tábor gyermekrehabilitációs erőfeszítésire, innovatív technológiákat tanítottak közhasznú szervezetek alkalmazottainak és pénzügyi alapismereteket oktattak egy romatelepen élő gyerekeknek.

Legolvasottabb cikkeink