• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

"Gyere be a műtőbe!" kampány az onkológiai intézettől

Hírek 2024.05.10 Forrás: Weborvos

A gyógyítás különleges részletét, az operáló csapatok munkáját és az ehhez tartozó gyakorlati lehetőségeket, képzéseket népszerűsítik.

"Gyere be a műtőbe!" - címmel kampányt indít az Országos Onkológiai Intézet - tudatta az intézmény közleményben. Az egészségügy különleges világába, a műtőbe invitálja és megszólítja a szakma iránt érdeklődőket. Az életmentők munkájáról egy kisfilm is készült, amely bemutatja, hogy mi történik a zárt ajtókon túl, milyen az a munka, amit a hétköznapokban senki sem lát. Az ország több pontján szólítják meg szakemberek a fiatalokat, és felhívják a figyelmet az egészségügyi szakmák fontosságára, különösen a műtős élet különlegességére.

A gyógyítás különleges részletét, az operáló csapatok munkáját és az ehhez tartozó gyakorlati lehetőségeket, képzéseket népszerűsítik. Líra, horgas csipesz és lézerkés… - ezek a fogalmak sem maradnak ismeretlenek azok számára, akik a zsilip mögé, az elszigetelt világba látogatnak. Páciensek legjelentősebb perceit, életük meghatározó óráit és a világot jelentő változásokat is megismerhetik a szakma iránt érdeklődők.

A kampányfilmben egy profi műtősnő mutatja be egy operáció legfontosabb tennivalóit, helyzeteit és a  munka izgalmas jeleneteibe, a csapatmunkába is bepillantást enged.

Az Országos Onkológiai Intézet idén is várja a „műtősnőket” és „műtősfiúkat”, azaz azokat, akik műtéti szakasszisztensként vagy műtőssegédként dolgoznának, illetve szívesen tanulnának. Akik ezt az utat választják, érdeklődnek az egészségügy és az onkológia iránt, biztosan számíthatnak a mentorok segítségére a zsilipen túl is. 

Évente csaknem tízezer műtétet végeznek a Országos Onkológiai Intézetben, hat szakterületen: mellkassebészet, hasi sebészet, nőgyógyászat, fej-nyak sebészet, emlősebészet és urológia. De az országban egyedülálló tüdőtranszplantációs központjában is gyakorlatot szerezhetnek a szakma iránt érdeklődők.