• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

 • egynapos sebészet
  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

  • Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

   Egynapos sebészeti központ létesítése kezdődik Velencén

Harminc csapat a Magyar Kórházak Foci Tornáján

Hírek Forrás: Weborvos

Az egészségügyi szakma eddigi legnagyobb országos sporteseményére van tehát kilátás.

Tavaly decemberben tett ígéretét valóra váltva idén budapestiből országos esemény rangjára emeli a PromoSport Kft. a kórházak dolgozóiból verbuválódott kispályás csapatok labdarúgó tornáját, így május 25-én, szombaton kerülhet sor a Magyar Kórházak Foci Tornájára.

Amint arról Szalay Gergő, az esemény ötletgazdája, egyben a rendező cég ügyvezetője beszámolt, a budapesti egészségügyi intézmények versengésének híre eljutott a vidéki kórházak focibarátaihoz is, és ők vetették fel, hogy szívesen csatlakoznának a torna fővárosi résztvevőihez. Ennek figyelembe vételével készült el az idei torna kiírása, így a hónap utolsó szombatján várhatóan 15-15 budapesti, illetve megyei kórház állít ki csapatot a Fáy utcai Vasas Sportközpontban, amely egyre inkább számít a szabadidős sport egyik fellegvárának. Újdonság az is, hogy a tornát már nem a télen és sátortetős pályákon, hanem májusban és szabadtéren rendezik meg.

Az egészségügyi szakma eddigi legnagyobb országos sporteseményére van tehát kilátás, amelynek az a különlegessége, hogy az intézményi „válogatottakban" ugyan úgy játékra jelentkeznek majd a kórházak vezetői és neves orvosai, mint az ápolók, a műtősök, vagy éppen a kórházi ellátást biztosító munkatársaik. A csapatok szokás szerint az intézményi vezetőik mögött sorakoznak majd fel a reggeli ünnepélyes megnyitón, hogy aztán öt pályán hatos csoportokban megkezdődjenek a küzdelmek a továbbjutásért, illetve az érmes helyezésekért.

Ahogy az elmúlt években, idén is fővédnöki tisztet tölt be Dr. Szócska Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyért felelős államtitkára, valamint Dr. Török Krisztina, a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet főigazgatója.

A szabadidős, tehát az amatőr focistáknak bizonyítási lehetőséget és kikapcsolódást nyújtó rendezvény neve, időpontja és a mezőny összetétele tehát megváltozott, a házigazda PromoSport Kft. viszont kitart eredeti elképzelése mellett, és a csapatok számára idén sem köti nevezési díj befizetéséhez az indulást. Ez köszönhető annak, hogy néhány jelentős cég támogatásra méltónak tekintette a Magyar Kórházak Foci Tornáját, és pénzügyi segítséget szavazott meg ennek az eseménynek. Elismerése jeléül a PromoSport Kft. a szponzorok számára - kiegészítő rendezvényként - villámtormát rendez, amelynek résztvevői a Dräger Medical, a Hartmann-Rico, valamint a Hungaropharma lesznek. Hozzájuk csatlakozik majd az Emberi Erőforrások Minisztériumának és a GYEMSZI-nek a válogatottja is.

A Magyar Kórházak Foci Tornáját a nézők belépőjegy nélkül tekinthetik meg.

Legolvasottabb cikkeink