• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

   Egyszerű módszer a melanoma korai felismerésére

  • Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

   Bőrrák megelőzés – praktikus tanácsok

  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

   Egynapos sebészetet adtak át Karácsony Gergelyék

  • Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

   Új fejezet a műtétben, diagnosztikában Szabolcsban

  • Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

   Országszerte fejlesztik az egynapos sebészeti részlegeket

Idén 20 éves a Budai Egészségközpont

Hírek 2021.09.15 Forrás: Budai Egészségközpont
Idén 20 éves a Budai Egészségközpont

Folyamatosan zajlanak a fejlesztések a BEK-ben, melynek keretében 70 ágyasra nőtt a magán fekvőbetegosztály kapacitása.

A fennállásának 20. évfordulóját ünneplő Budai Egészségközpont (BEK) új szlogennel folytatja tevékenységét. A „Biztonság és szakértelem” jelmondat magába sűríti az intézmény elmúlt évtizedekben szerzett tapasztalatait és hozzáértését. A BEK többszázezres ügyfélkörének stabil növekedését, valamint a folyamatos bővülést és fejlődést mindenekelőtt ezen értékek gyakorlatba ültetése tette és teszi lehetővé. Az intézmény páciensei minden szempontból biztonságban érezhetik magukat, amit a magasan képzett szakemberek profizmusa, a kórházi háttér és az ultramodern orvosi eszközpark garantál - olvasható az intézmény közleményében.

Biztonság…

A Budai Egészségközpont úgy véli, igazán magas színvonalú egészségügyi szolgáltatás csak az ügyféligények ismeretében, valamint a szakmai, jogi és etikai előírások messzemenő figyelembevételével biztosítható. „Ezek az irányelvek nem csak elméleti síkon jutnak érvényre. Intézetünkben olyan erős szakmai és infrastrukturális háttér áll rendelkezésre a járó-, illetve fekvőbetegek biztonságos és szakszerű ellátásához, ami a magyarországi magánellátásban egyedülállónak számít. A kórházi háttér és az intenzív osztály kivételes módon biztosítja az esetleges komplikációk kezelését. Ha a beteg általános állapota bármilyen oknál fogva bizonytalanná válna, akkor az intenzív osztály, benne a személyi és tárgyi feltételekkel, képes stabilizálni a pácienst” – idézi a dokumentum dr. Varga Péter Pált, a Budai Egészségközpont alapító-igazgatóját.

A közlemény szerint a járványhelyzet az elmúlt másfél évben kihívások elé állította a magánegészségügyi szektort is, azonban a BEK lendülete nem tört meg. Folyamatosan zajlanak a fejlesztések, melynek keretében 70 ágyasra nőtt a magán fekvőbetegosztály kapacitása, és bővült az elérhető szolgáltatások köre. Az ortopédia és az általános sebészet mellett elindult az urológiai, a belgyógyászati, a tüdőgyógyászati és a baleseti sebészeti ellátás is.

„Az intenzív osztály kiemelt szerepe ezen befekvést igénylő szolgáltatások esetében nyilvánul meg. A 24 órás felügyelet és aneszteziológiai szolgálat elsősorban a betegnek nyújthat óriási biztonságérzetet. Ugyanakkor a kezelő- vagy az operáló orvost is megnyugtatja a tény, hogy páciensét ilyen mértékű biztonságban tudhatja” – tette hozzá Dr. Varga Péter Pál.

… és szakértelem

A Budai Egészségközpont orvosai kiváló szakmai képzettséggel, nagy gyakorlattal és elismertséggel rendelkeznek. Az intézet üzemelteti az Országos Gerincgyógyászati Központot, amely mára a magyarországi mozgásszervi gyógyászat megkerülhetetlen szakmai műhelyévé vált, a gerincgyógyászat teljes spektruma mellett sport- és ortopédiai sebészeti szolgáltatások is elérhetők.

A dolgozók folyamatos oktatásáról és továbbképzéséről saját belső szervezeti egység, a BEK Akadémia gondoskodik. A továbbképzési programok célja, hogy az intézmény szakemberei naprakészek legyenek az aktuális hazai és nemzetközi orvoslási trendekkel, és a BEK továbbra is megőrizze piacvezető státuszát. Emellett az összehangolt képzések az intézet fejlesztéseire és újításaira készítik fel a munkavállalókat.

A nemzetközileg elismert szakembergárda munkáját világszínvonalú diagnosztikai és műtéti eszközpark segíti. A diagnosztikai osztály teljes körű (ultrahang, digitális röntgen, MRI és CT, DEXA, endoszkópia, bronchoscopia), az eszközparkban pedig olyan csúcskategóriás berendezések is találhatók, mint a high-tech 3 Teslás MRI, amely szintén ritkaságszámba megy a hazai magánegészségügy-piacon - olvasható a dokumentumban.

A fekvőbeteg-osztályon a betegellátás megszervezése minden szakterületen a Budai Egészségközpontra jellemző gondossággal történik. A minőségi szemlélet – a magán járóbeteg-ellátásban megszokott módon – nemcsak az orvosi munkát, hanem a teljes folyamatot meghatározza a bejelentkezéstől a tájékoztatáson, a higiénén és étkeztetésen át a betegjogok teljes körű tiszteletéig.  A páciensek biztonságát és az ellátás színvonalát standardizált minőségirányítási rendszer garantálja.

„Munkánk alapja az élet tisztelete és az egészség megőrzése. Emellett valamennyi orvosunktól, közreműködő munkatársunktól, asszisztensünktől, ügyfélszolgálati és ügyfélkapcsolati kollégánktól a megfelelő képzettségen túl elvárjuk az empátiát és segítőkészséget, a pontosságot és a rugalmasságot is” – zárul a közlemény az alapító-igazgató szavaival.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink