• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Ismét nyílt nap az Országos Onkológiai Intézetben

Regionális hírek Forrás: Weborvos

Főként lányoknak, hölgyeknek és persze partnereiknek szól idén az egészségnap.

Elsősorban a tipikus női rákokról és okaikról lesz szó a Kor Kontroll Társaság és az Országos Onkológiai Intézet (Budapest XII. Ráth György u 7-9.) nyílt napján, november 7-én 10.00 -14.00 óra között.

A felvilágosító kampányoknak, valamint a rákszűrésnek köszönhetően a daganatok korai stádiumban történő felismerésének aránya egyre növekszik, ráadásul az emlőrák korai stádiumaiban a betegek meggyógyulnak. Az országban először az Országos Onkológiai Intézetben született meg az onkológia és a rekonstrukciós plasztikai sebészet házasságából az onkoplasztikai emlősebészeti centrum, ahol már arra is odafigyelnek, hogy a hölgyek melle szép, esztétikus legyen a műtét után! - írták a rendezők a meghívóban.

A teljes mell eltávolítása sokszor okozhat szorongást, depressziót, a családi kötelékek hanyatlását, a rekonstrukció viszont helyreállítja a testképet, erősíti a vitalitást, a nőiességet, a szexualitást. A nyugati világban a mellrák kérdése már nemcsak onkológiai, hanem a női pszichét, a családban, a szociális viszonyokban, a munkaerőpiacon, a szexualitásban betöltött női szerepet hangsúlyozó kérdéssé is vált. Az új szemléletről és az új technikáról is beszámolnak az Onkológiai Intézet XXI. századi emlőcentrumának orvosai.

A méhnyakrák évente még mindig 420-520 áldozatot szed, miközben ma már senkinek sem lenne szabad ebben a betegségben meghalnia, hiszen a szűrések során, a rákmegelőző stádiumban felfedezett méhnyakrák 100%-ban gyógyítható.
Különleges divatbemutatóra is sor kerül, ahol a mellrákból gyógyult fiatal lányok és asszonyok – vállalva arcukat és betegségüket – fürdőruhában és fehérneműben lépnek a rögtönzött „kifutóra", hogy megmutassák: a mellműtét után is lehet vonzó és szép egy nő.

Egy másik nőgyógyászati daganattípus, a petefészekrák. Sajnos a megbetegedések 75 százalékát előrehaladott stádiumban fedezik fel, amikor már csekély a túlélés esélye, holott a korai stádiumban diagnosztizált esetek 90 százalékban gyógyíthatóak. Ezért nagyon fontos, hogy hasi panaszok és menstruációs ciklusváltozás esetén a lányok, asszonyok azonnal forduljanak orvoshoz! Részletes program a Kor Kontroll Társaság honlapján A rendezvényre a belépés ingyenes!

Legolvasottabb cikkeink