• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Ismét pályázhatnak a Richter Érdemérem Díjra a hazai gyógyszerészek

Hírek MA 15:27 Forrás: Weborvos
Ismét pályázhatnak a Richter Érdemérem Díjra a hazai gyógyszerészek

A kiírásra minden szakképesítéssel rendelkező, Magyarországon tevékenységet folytató gyógyszerész, szakgyógyszerész benyújthatja a jelentkezését.

A 2024. július 29-ével megnyíló Richter Érdemérem Díj pályázat célja, hogy elismerje az egészségügyi szektorban kulcsszerepet betöltő szakemberek munkáját, és támogatást nyújtson számukra olyan jó gyakorlatok, innovatív elképzelések megvalósításához, amelyek elősegítik a gyógyszerészi hivatás hatékonyságának növelését, a gyógyszerész szakma modernizációját és ezáltal a betegek életminőségének javításához - hívták fel a figyelmet a lehetőségre közleményben.

A Richter Gedeon Nyrt. és szakmai partnere, a Magyar Gyógyszerészi Kamara az alábbi kategóriákban várja a pályaművek beérkezését:

- Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs mukáját végző gyógyszerésze

- Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató gyógyszerésze

- Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató gyógyszerésze 

Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója elmondta: "A Richter Érdemérem Díj vállalatunk társadalmi szerepvállalásnak és filozófiájának a megtestesítője, amely a kiváló szakemberek munkájának elismerésével és támogatásával is azt a végső célt szolgálja, hogy hozzájáruljunk a betegek egészségének helyreállításához és megőrzéséhez."

„A Richter Érdemérem Díj egyedülálló lehetőséget nyújt arra, hogy elismerjük és méltassuk a gyógyszerészek áldozatos munkáját, akiknek kulcsszerepük van a betegek ellátásában. Ezzel a díjjal szeretnénk kifejezni hálánkat és megbecsülésünket azok felé, akik nap mint nap elkötelezetten végzik hivatásukat, és folyamatosan új utakat keresnek a betegek gyógyítása érdekében” – hangsúlyozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A kiírásra minden szakképesítéssel rendelkező, Magyarországon tevékenységet folytató gyógyszerész, szakgyógyszerész benyújthatja a jelentkezését a www.richtererdemerem.hu weboldalon, az elektronikus pályázati űrlap kitöltésével.

A pályázatok beküldésének határideje 2024. szeptember 29. vasárnap éjfél.

A beérkezett pályázatokat neves szakemberekből álló zsűri értékeli, melynek tagjai:

A Richter Érdemérmet elnyerő pályázók jó gyakorlatai hozzáférhetővé válnak a www.richtererdemerem.hu weboldalon, hogy további inspirációként szolgáljanak a gyógyszerész társadalom számára, továbbá kategóriánként bruttó 2.000.000,- Ft (kétmillió forint) értékű díjazásban is részesülnek.

„Richter Gedeon példája mutatja, milyen fontos szerepet töltenek be a gyógyszerészek az egészségügyi rendszerben, és hogy elhivatottságuk, szakértelmük milyen jelentős hatással van a társadalom egészségére és jólétére. A Richter Érdemérem Díjjal a vállalat nemcsak tiszteletét fejezi ki az alapító előtt, hanem a jövő gyógyszerészeinek is inspirációt és támogatást nyújt ahhoz, hogy tovább vigyék ezt a nemes hagyományt.” – jegyezte meg Dr. Brezanóczy Ferenc, a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmai bizottságának elnöke.

A Richter Érdeméremmel kapcsolatos legfontosabb információk, a pályázati feltételek, valamint a pályázati űrlap a www.richtererdemerem.hu weboldalon érhetők el.