• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

Jelképesen kitüntetnek minden egészségügyi dolgozót

Hírek 2020.09.24 Forrás: Weborvos
Jelképesen kitüntetnek minden egészségügyi dolgozót

A járványügyi helyzetre tekintettel rendhagyó módon, online tartják meg szeptember 26-án a szervátültetettek idei országos találkozóját.

A COVID19-en túl a hazai tüdő- és szívtranszplantáció jelene és jövője, valamint a hazai májátültetés 25. évfordulója lesz a főtéma a szervátültetettek idei találkozóján, amelyet immár tizennyolcadik alkalommal rendez meg a Magyar Szervátültetettek Szövetsége (MSZSZ).  Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere videóüzenetben köszönti a konferenciát. Magyarországon 2020 júliusáig 11 000 szervátültetést hajtottak végre.

A járványügyi helyzetre tekintettel rendhagyó módon, online tartják meg szeptember 26-án a szervátültetettek idei országos találkozóját. Az érintettek élő közvetítés útján kísérhetik figyelemmel a Magyar Sportok Háza konferenciatermében zajló eseményt, ahol időszerű, hasznos információkkal szolgálnak a koronavírus elleni védekezésről, továbbá nagy tekintélyű szakértők tartanak előadásokat többek között a szervdonáció és -koordináció aktuális kérdéseiről. A workshop egyik beszélgetésén megszólalnak a donor családtagok is.

A rendezvényen dr. Hartyánszky István, a Magyar Transzplantációs Társaság elnöke és Berente Judit, az MSZSZ elnöke adja át A Szervátültetettek Szolgálatáért díjakat, az elismerő okleveleket, valamint egy jószolgálati nagyköveti kinevezést is.

„Idén A Szervátültetettek Szolgálatáért díjat jelképesen valamennyi egészségügyi dolgozónak odaítéltük, akik a járvány kitörésekor, a világméretű félelem idején sem maradhattak  otthon, hanem esküjükhöz hűen életeket mentettek, betegeket ápoltak, és teszik ezt jelenleg is” – mondta el Berente Judit, a Magyar Szervátültetettek Szövetségének elnöke. 

 

A Magyar Szervátültetettek Szövetsége 2018-ban, fennállásának 20. évfordulója alkalmából alapította meg a díjat – Fotó: MSZSZ

A Szervátültetettek Szolgálatáért díjat nyolcan kapják, köztük dr. Görög Dénes sebész, aki 25 évvel ezelőtt részese volt a hazai májátültetési program elindításának, és az első műtétnek is; valamint dr. Elek Jenő aneszteziológus és intenzív terápiás orvos, akinek kulcsfontosságú szerepe volt a magyar tüdőtranszplantációs program aneszteziológiai profiljának kialakításában, továbbá Szabó László, a Magyar Paralimpia Bizottság elnöke. 

Elismerő oklevélben nyolcan részesülnek, köztük Benedek Eszter, a Magyar Termék Nonprofit Kft. ügyvezetője. A Szervátültetettek Szolgálatáért Média-díjat Törőcsik Zsoltnak, a Kossuth Rádió felelős szerkesztőjének, valamint Várkonyi Attilának, a Retro Rádió műsorvezetőjének ítélték oda. 

Jószolgálati nagyköveti kinevezést adnak át a KNK PR&Média Ügynökség ügyvezető igazgatójának, Knapcsek Katalinnak

Az esemény szeptember 26-án az MSZSZ Facebook-oldalán kísérhető figyelemmel.

Legolvasottabb cikkeink