• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Jelnyelvi tolmácsolással kerül színpadra a musical

Hírek 2022.09.10 Forrás: Weborvos
Jelnyelvi tolmácsolással kerül színpadra a musical

Siket és nagyothalló, jelnyelvet használó nézőket várnak szeptember 18-án este az Erkel Színházba a Kőszívű - A Baradlay-legenda című musical előadására.

Ahogy a tavalyi évben, úgy idén is különleges előadással köszönti a Jelnyelv Nemzetközi Napját (szeptember 23.) a Civilút Alapítvány, a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetsége (SINOSZ) és a MusicalNeked Produkció. Szeptember 18-án vasárnap este a Kőszívű - A Baradlay-legenda című előadást jelnyelvi tolmácsolással mutatják be az Erkel Színházban.

Jókai Mór A kőszívű ember fiai című regénye alapján készült musical a Baradlay testvérek lenyűgöző, kalandos és romantikus történetét itthon eddig még sosem látott látványvilággal és különlegesen szép dallamokkal mutatja be a nézőknek.

- A Civilút Alapítvány a MusicalNeked Produkció jószolgálati partnereként elkötelezett abban, hogy a fogyatékossággal és nehezítettséggel élő emberek számára is minél szélesebb körben elérhetővé tegye a színházi előadások élményét. A tavalyi évben a Puskás, a musical előadás akadálymentesítésében vettünk részt, amelyet egy-egy alkalommal jelnyelvi tolmácsolással, illetve audionarrált formában mutattak be. Idén, mintegy hagyományteremtő szándékkal, a Jelnyelv Nemzetközi Napja alkalmából siket és nagyothalló, jelnyelvet használó nézők számára biztosítjuk az akadálymentesített előadást. Bízunk benne, hogy az érintettek közül sokan élnek a lehetőséggel, hogy jelnyelvi tolmácsolással nézik meg a látványos előadást – mondta Gulyás Andrea, a Civilút Alapítvány kurátora.

A szervezők a szeptember 18-án este megtartandó előadásra 30 százalékos jegyvásárlási kedvezményt biztosítanak a SINOSZ tagoknak.

A kedvezményes színházjegyek megvásárlására SINOSZ tagok jogosultak, így a kedvezményt érvényesítő kódot a regisztrációt követően – a SINOSZ közreműködésével – a Civilút Alapítvány küldi ki az igénylőknek.

A kóddal a SINOSZ tagjai 30 százalék kedvezménnyel vásárolhatják meg jegyüket a Kőszívű - A Baradlay-legenda című előadásra. A jegyvásárlásra ezen a linken van lehetőség

A kedvezményre jogosító kódot a mai naptól 2022. szeptember 16-án 14.00 óráig lehet igényelni, a jegyvásárlásra az előadás napjáig, a szabad helyek erejéig van lehetőség.

A jelnyelvi tolmács a színpad jobb oldalán helyezkedik majd el, így a siket, nagyothalló, jelnyelvet használó nézők számára a földszint, jobb oldali szektorokba szóló jegyek az ideálisak. (Fotó: MusicalNeked Produkció- Kaszner Nikolett)

Legolvasottabb cikkeink