• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Jótékonysági árverésre bocsátják a koncertek után megmaradt ereklyéket

Hírek 2023.11.14 Forrás: MTI
Jótékonysági árverésre bocsátják a koncertek után megmaradt ereklyéket

Jótékonysági árverésre bocsátják a Budapest Parkban tartott koncertekről megmaradt egyedi tárgyakat, a bevétel a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványé lesz.

Négy év után újraindul a Bin There és a Budapest Park közös projektje, amelynek lényege, hogy olyan zenekari "szemetet" zárnak palackba, ami a rajongók számára igazi kincs - olvasható a Budapest Park MTI-hez hétfőn eljuttatott közleményében.

Mint írják, kopott pengetők, szakadt gitárhúrok, széttört dobverők, lezúzott mikrofonok, berepedt cintányérok, rongyos setlistek vagy énekesek által, kézzel írt dalszövegek a koncertek emlékét őrzik. Ezeket az egyedi ereklyéket most jótékonysági árverésre bocsátják a Vatera oldalán, és a teljes bevételt a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítványnak ajánlják fel.

Az árverésen több nemzetközi sztár (LP, Deftones, Billy Talent) kapszulája is megszerezhető, de a hazai zenei paletta színe-java is hagyott hátra különleges tárgyakat koncertje után. A kínálatban megtalálható a Carson Coma dedikált, szakad dobbőrje, Azahriah aláírt setlistje, Krúbi kézzel írt dalszöveg-részlete és a Halott Pénz konfettis kapszulája is.

A Bin There projekt a rock n' roll hulladékgyűjtésre épül: ezek olyan zenekari "szemetek", amik a rajongók számára értéket képviselnek, és amelyekből kirajzolódik az adott koncert egyedisége. A színpadról vagy a backstage-ből összegyűjtött személyes, egyedi tárgyakat egy plexicsőbe zárták, amelyet az előadó aláírásával hitelesített.

A közleményben kiemelik, hogy a fenntarthatósági napon közönségdíjat nyert Bin There projektben rengeteg előadó részt vett az elmúlt években, és november 26-ig összesen 51 darab egyedi tárgyra lehet licitálni a Vatera oldalán.

Az árverésen befolyt összeget a Zenével a Rákos Gyermekekért Alapítvány kapja, amelynek alapítója és önkéntesei heti rendszerességgel tanítják gitározni a rákos beteg gyermekeket a Semmelweis Egyetem II-es számú Gyermekklinikáján és a Heim Pál Gyermekklinikán.

A közleményben kiemelik, hogy a 11 éve zajló tevékenység az alapító, Seres Antal által kidolgozott oktatási módszertant követve egyedülálló nemcsak az országban, hanem Európában is. A zenélés és éneklés hosszú távú, gyógyulás utáni lehetőséget is nyújt, a közösséghez való tartozás megtartó élménye tartós biztonságot ad a gyermekeknek. Az újonnan csatlakozó gyermekek száma hétről hétre nő, ezért a befolyt összegből a hangszerállományt, az oktatóanyagok gyártását fedezik, továbbá nyári tábort is szerveznek majd, hogy minél több beteg gyermek számára tudják biztosítani a zenei oktatást.

Legolvasottabb cikkeink