• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Jövőre már igazi magánkórház lesz a DMC

Lapszemle 2018.11.30 Forrás: forbes.hu
Jövőre már igazi magánkórház lesz a DMC

Nagyműtétekkel, klasszikus fekvőbeteg-szakellátással, és magánkórházi mezőnyben példátlanul intenzív ellátással folytatják.

Szép, hogy egyre több helyen lehet kulturáltan, időpontra magánrendelésekre és kisműtétekre járni vagy szülni, de az igazi áttörést az hozná, ha a hazai magánkórházak klasszikus nagyműtéteket is végeznének, és széles spektrumú fekvőbeteg-ellátást is nyújtanának. A piac legnagyobb szereplője jövőre ígéri ezt az ugrást - írta a forbes.hu, ajánlva a lapban megjelent interjút Bartók Jánossal, a Duna Medical Center nyáron kinevezett vezérigazgatóval.

A tervek szerint a már most is 41 szakmát képviselő, de még főleg járóbeteg szakrendelésre és kisebb sebészeti beavatkozásokra szakosodott intézmény jövőre széles spektrumú fekvőbetegellátást nyújtó magánkórházzá válik. Nagyműtétekkel, klasszikus fekvőbeteg-szakellátással, és ami egyelőre a magyar magánkórházi mezőnyben példátlan: intenzív ellátással.

„Most 13 betegágyunk van, 130 lesz. Most több mint 200-an járnak ide dolgozni, a jövőben 650-en. Lesz 12 intenzív ágyunk és koraszülötteket ellátó osztályunk” – érzékelteti a léptékváltást, amit a most ismert Duna Medical mellett egy háztömbbel odébb megnyíló új kórházi épület hoz majd. A legizgalmasabb kérdés az intenzív osztály, erre a hírre minden szakmabeli szeme elkerekedik, ilyesmivel ugyanis még egyetlen magánintézmény sem próbálkozott a hazai piacon. Már a kialakítását és a felszerelését is sok száz millió forintra teszik, folyamatos működtetése – állandó orvossal, több fős szakszemélyzettel, 24 órás monitorozással – meg különösen nem átlagos tétel.

 Bartók János, nyáron kinevezett vezérigazgató nekünk beszélt először arról, mi is készül a dél-pesti Duna-parton. Ugyanis a tervek szerint a már most is 41 szakmát képviselő, de még főleg járóbeteg szakrendelésre és kisebb sebészeti beavatkozásokra szakosodott intézmény jövőre széles spektrumú fekvőbetegellátást nyújtó magánkórházzá válik. Nagyműtétekkel, klasszikus fekvőbetegellátással, és ami egyelőre a magyar magánkórházi mezőnyben példátlan: intenzív ellátással.

„Most 13 betegágyunk van, 130 lesz. Most több mint 200-an járnak ide dolgozni, a jövőben 650-en. Lesz 12 intenzív ágyunk és koraszülötteket ellátó osztályunk”

– érzékelteti a léptékváltást, amit a most ismert Duna Medical mellett egy háztömbbel odébb megnyíló új kórházi épület hoz majd. A legizgalmasabb kérdés az intenzív osztály, erre a hírre minden szakmabeli szeme elkerekedik, ilyesmivel ugyanis még egyetlen magánintézmény sem próbálkozott a hazai piacon. Már a kialakítását és a felszerelését is sok száz millió forintra teszik, folyamatos működtetése – állandó orvossal, több fős szakszemélyzettel, 24 órás monitorozással – meg különösen nem átlagos tétel. Továbbiak a Forbes decemberi számában.

Legolvasottabb cikkeink