• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Jövőre már igazi magánkórház lesz a DMC

Lapszemle 2018.11.30 Forrás: forbes.hu
Jövőre már igazi magánkórház lesz a DMC

Nagyműtétekkel, klasszikus fekvőbeteg-szakellátással, és magánkórházi mezőnyben példátlanul intenzív ellátással folytatják.

Szép, hogy egyre több helyen lehet kulturáltan, időpontra magánrendelésekre és kisműtétekre járni vagy szülni, de az igazi áttörést az hozná, ha a hazai magánkórházak klasszikus nagyműtéteket is végeznének, és széles spektrumú fekvőbeteg-ellátást is nyújtanának. A piac legnagyobb szereplője jövőre ígéri ezt az ugrást - írta a forbes.hu, ajánlva a lapban megjelent interjút Bartók Jánossal, a Duna Medical Center nyáron kinevezett vezérigazgatóval.

A tervek szerint a már most is 41 szakmát képviselő, de még főleg járóbeteg szakrendelésre és kisebb sebészeti beavatkozásokra szakosodott intézmény jövőre széles spektrumú fekvőbetegellátást nyújtó magánkórházzá válik. Nagyműtétekkel, klasszikus fekvőbeteg-szakellátással, és ami egyelőre a magyar magánkórházi mezőnyben példátlan: intenzív ellátással.

„Most 13 betegágyunk van, 130 lesz. Most több mint 200-an járnak ide dolgozni, a jövőben 650-en. Lesz 12 intenzív ágyunk és koraszülötteket ellátó osztályunk” – érzékelteti a léptékváltást, amit a most ismert Duna Medical mellett egy háztömbbel odébb megnyíló új kórházi épület hoz majd. A legizgalmasabb kérdés az intenzív osztály, erre a hírre minden szakmabeli szeme elkerekedik, ilyesmivel ugyanis még egyetlen magánintézmény sem próbálkozott a hazai piacon. Már a kialakítását és a felszerelését is sok száz millió forintra teszik, folyamatos működtetése – állandó orvossal, több fős szakszemélyzettel, 24 órás monitorozással – meg különösen nem átlagos tétel.

 Bartók János, nyáron kinevezett vezérigazgató nekünk beszélt először arról, mi is készül a dél-pesti Duna-parton. Ugyanis a tervek szerint a már most is 41 szakmát képviselő, de még főleg járóbeteg szakrendelésre és kisebb sebészeti beavatkozásokra szakosodott intézmény jövőre széles spektrumú fekvőbetegellátást nyújtó magánkórházzá válik. Nagyműtétekkel, klasszikus fekvőbetegellátással, és ami egyelőre a magyar magánkórházi mezőnyben példátlan: intenzív ellátással.

„Most 13 betegágyunk van, 130 lesz. Most több mint 200-an járnak ide dolgozni, a jövőben 650-en. Lesz 12 intenzív ágyunk és koraszülötteket ellátó osztályunk”

– érzékelteti a léptékváltást, amit a most ismert Duna Medical mellett egy háztömbbel odébb megnyíló új kórházi épület hoz majd. A legizgalmasabb kérdés az intenzív osztály, erre a hírre minden szakmabeli szeme elkerekedik, ilyesmivel ugyanis még egyetlen magánintézmény sem próbálkozott a hazai piacon. Már a kialakítását és a felszerelését is sok száz millió forintra teszik, folyamatos működtetése – állandó orvossal, több fős szakszemélyzettel, 24 órás monitorozással – meg különösen nem átlagos tétel. Továbbiak a Forbes decemberi számában.

Legolvasottabb cikkeink