• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Júniustól havonta 25 millió teszt a Siemenstől

Hírek 2020.04.28 Forrás: Weborvos
Júniustól havonta 25 millió teszt a Siemenstől

A Siemens Healthineers egy teljes antitesteket kimutató teszttel bővíti a SARS-CoV-2 vizsgálatát, így segítve a COVID-19-járvány elleni küzdelmet.

A Siemens Healthineers ma bejelentette, hogy jelentősen bővíti a fertőző betegségek vizsgálatára irányuló kapacitását a COVID-19-világjárvány leküzdése érdekében. A vállalat felismerte, hogy a COVID-19 kezeléséhez rendkívül fontos a pontos diagnosztikai tesztelés, ezért kifejlesztett egy laboratóriumban használható teljes ellenanyagtesztet, amely a vérből képes kimutatni a SARS-CoV-2-antitestek jelenlétét. Ez a teljes ellenanyagteszt tiszta képet nyújt majd a betegség progressziójáról, mivel azonosítja azokat a vírussal fertőzött személyeket, akiknél immunválasz alakult ki a vírus ellen, abban az esetben is, ha tünetmentesek voltak, vagy soha nem diagnosztizálták náluk a betegséget. Az IgM és IgG antitesteket egyaránt kimutató teszt 99%-nál nagyobb specificitást és érzékenységet mutatott - írták közleményükben.

A Siemens Healthineers a teljes ellenanyagteszt elérhetőségét 2020 májusának végére valószínűsíti. A massachusettsi Wapole-ban működő üzemükben folyó gyártás tervezett kibővítésével havonta több mint 25 millió teszt lesz elérhető júniustól. A vállalat jelenleg kérelmezi az USA Élelmezési és Gyógyszerészeti Igazgatóságának (FDA) vészhelyzeti felhasználási engedélyét (EUA), valamint a CE-jelölést.

A tesztet az Atellica Solution immunpróba-analizátoron lehet majd elvégezni, amely óránként akár 440 tesztet is képes lefuttatni, és az eredmény mindössze 14 perc alatt megjelenik majd. Emellett ez a szerológiai teszt várhatóan elérhető lesz a cég nagyszámú telepített ADVIA Centaur XP és XPT analizátorán is, amelyek óránként akár 240 tesztet is elvégeznek, és 18 perc alatt adnak eredményt. Mivel a teszt elérhető lesz ezeken az iparágvezető platformokon, több beteget tudnak majd tesztelni rövidebb idő alatt.

– A Siemens Healthineers lankadatlanul dolgozik azért, hogy a COVID-19 elleni küzdelemben kielégítse a kiváló minőségű tesztek iránti igényt. Ezt a tesztet olyan pontosra, ellenőrizhetőre, érzékenyre és specifikusra fejlesztettük ki, amilyet a laboratóriumok elvárnak az immunpróbáinktól – mondta Deepak Nath, PhD, a Siemens Healthineers laboratóriumi diagnosztika üzletágának vezetője. – Különösen büszke vagyok a teszt fejlesztésében részt vevő kollégáink elkötelezettségére, akik közül sokan a pandémia amerikai epicentrumában dolgoznak.

Ez a teszt tovább bővíti a Siemens Healthineers azon diagnosztikai portfólióját, amely jelenleg a COVID-19 prognózisában, kezelésében és utánkövetésében segít. Például a SARS-CoV-2 gyorsított diagnosztikai (FTD) molekuláris tesztkészlet segítséget nyújt a COVID-19 betegséget okozó SARS-CoV-2 vírusfertőzés diagnosztizálásában. Ezenkívül a vállalat képalkotó és vérgázvizsgálatai, valamint a tesztek széles és differenciált skálája, beleértve a D-Dimert is, olyan a gyakorlatban hasznosítható eredményeket nyújtanak, amelyek támogatják az akut fertőzött betegek ellátását.

A Siemens Healthineers Dimension Vista és Dimension EXL rendszerein futtatható hasonló teszteket az elkövetkező hetekben fogják kidolgozni a klinikai hozzáférhetőség bővítése érdekében. Továbbá a vállalat egy IgG-teszt kifejlesztését is tervezi, amely a világjárvány további alakulása során rugalmasságot biztosít majd - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink