• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Kamarai díjak az egészségügyi szakdolgozók legjobbjainak

Hírek 2021.12.16 Forrás: Weborvos
Kamarai díjak az egészségügyi szakdolgozók legjobbjainak

Az Év Kiváló Szakdolgozója kategória győztese Emberné Heitler Andrea lett, aki ápolási igazgatóként dolgozik a rehabilitációs intézetben.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara (MESZK) „Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója”, „Év Kiváló Szakdolgozója”, „Év Kiváló Szakdolgozói Közössége”, „Szociális Munka Napja” díjait ebben az évben is az egészségügyi hivatás kiválóságai kapták, tudatta lapunkkal a MESZK.  

2021. július elejétől egészen október végéig lehetett javaslatot benyújtani a Kamara díjazottjaira, valamint a Lifetime Media Kft.-vel közösen alapított „Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozója” kitüntetésre. A felterjesztéseket a MESZK Kitüntetési Bizottsága, majd Országos Elnöksége bírálta el. 

A koronavírus járvány ellenére is számos pályázat érkezett, melyekben az egészségügy legkülönbözőbb területein dicséretesen szolgálatot teljesítő szakdolgozók kerültek felterjesztésre. A Kitüntetési Bizottság a szakmában eltöltött idő mellett, a kutatási és oktatási tevékenységet, valamint a szakmai vezető által adott felterjesztést vette figyelembe a kétfordulós döntés meghozatalakor. A második körbe jutott felterjesztetteket személyes interjú során hallgatták meg, ahol a jelölt beszámolt szakmai tevékenységéről, az egészségügy és hivatása melletti elkötelezettségéről. 

Az Év Kiváló Szakdolgozója kategória győztese Emberné Heitler Andrea lett, aki ápolási igazgatóként dolgozik az Országos Mozgásszervi Intézet Országos Orvosi Rehablitációs Intézetében. 33 éve gyakorolja hivatását, szakmailag felkészült, őszinte, empatikus vezetőként jellemzik kollégái és felettesei. A járványügyi helyzetben kitartóan, következetesen szervezte és szervezi az intézet betegeinek ápolását, rehabilitációját. A betegekért, a munkatársakért, a kórházért és a hivatásért végzett fáradhatatlan munkájának méltó elismerése e díj. 

Kiváló szakmai munkája, elhivatottsága és közösségformáló szerepe elismeréséül e kategóriában Különdíjban részesült Buni Roland, aki az Országos Mentőszolgálat - Marcali Mentőállomásának dolgozója. 

Az Év Elhivatott Fiatal Szakdolgozó díjat Tisóczki Evelin kapta, aki a Pest Megyei Flór Ferenc Kórház Kistarcsai Telephelyén osztályvezető főnővérként gyakorolja hivatását. A kollégái alázatos, kreatív, mindig vidám és gondoskodó személyként jellemzik. Vezetői képességei kimagaslóak, a betegekkel empatikus és figyelmes, munkáját a legnagyobb precizitással végzi, igényes és pontos. Fiatal kora ellenére már számos kitüntetés birtokosa, idén nyert felvételt államilag támogatott képzésen a Semmelweis Egyetem Egészségtudományi Doktori Iskolába. Szakmaisága, emberi hozzáállása, erkölcsi példát mutató személyisége méltóvá tette a díjra. 

Az Év Kiváló Szakdolgozói Közössége a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet Felnőtt Kardiológiai Osztály Intenzív Terápiás részlege. A közösség tagjai folyamatos továbbképzések mellett látnak el széleskörűen nap mint nap kritikus állapotú betegeket. A csoport szinte minden tagja részesült már valamilyen elismerésben. Kiemelkedő, egyedülálló, magasszintű munkát végeznek egymásra támaszkodva, egymást segítve és inspirálva. A jókedv elmaradhatatlan számukra a mindennapokban, ki énekelve, ki fanyar humorral dobja fel a műszakokat és a betegek közérzetét. A közösséget hatékony együttműködése, rendhagyó szakmai tevékenysége és professzionális hozzáállása tette érdemessé a díjra. 

Idén rendhagyó módon - a MESZK Területi Szervezeteinek támogatásával - több Év Kiváló Szakdolgozói Közössége különdíj is kiadásra került az alábbi szakdolgozói közösségek részére:

§  Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház - Oltópont

§  Debreceni Egyetem Klinikai Központ Nagyerdei Campus Neurológiai Klinika Intenzív Osztály

§  Markhot Ferenc Oktatókórház és Rendelőintézet, Hospice osztály

§  Markusovszky Egyetemi Oktatókórház, Központi Anaesthesiológiai és Intenzív Betegellátó Osztály/ Intenzív Betegellátó Osztály részlege

§  Somogy Megyei Kaposi Mór Oktatókórház, Infektológiai Osztály

§  Pest Megyei Flór Ferenc Kórház IV. Belgyógyászat Gasztroenterológiai Osztály

A Kamara kifejezve háláját a szociális területen dolgozó tagtársai számára is a Szociális Munka Napja alkalmából további elismeréseket adományozott. A döntés során szempontok voltak a szakmaiság, megbízhatóság, változtatáshoz való fogékonyság, a pályakezdők, tanulók oktatásában való részvétel. Idén a következő kollégák kapták meg a díjat:

§  Farkasné Kardos Katalin, DE KK Ápolási Igazgatóság, szociális munkás

§  Knecht Katalin, Fővárosi Önkormányzat Kamaraerdei Úti Idősek Otthona, részlegvezető helyettes

§  Gáspár Lívia, Kolping Gondozási Központ Lenti és Kistérsége, intézményvezető

Különdíjban részesültek:  

§  Tóth Erzsébet, Bélapátfalvai Idősek Otthona és Támogatott Lakhatás, igazgató

§  Kovács Zsanett, Vas Megyei Szakosított Szociális Intézmény, megbízott vezető ápoló, osztályvezető ápoló 

A különdíjat a MESZK Területi Szervezetei ajánlották fel.

Legolvasottabb cikkeink