• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Két új megoldással bővül a mammográfiás digitális kínálat

Hírek 2021.03.11 Forrás: Weborvos
Két új megoldással bővül a mammográfiás digitális kínálat

A Siemens Healthineers új megoldásokat mutat be a mammográfiai felvételek feldolgozásához és a munkafolyamatok optimalizálásához.

A Siemens Healthineers egy olyan új szoftveres megoldást vezetett be, amely felgyorsítja a feldolgozási munkafolyamatokat a mammográfiában: a „Mammovista B.smart” platformot. Szintén újdonság a "Teamplay Mammo Dashboard", amely megjeleníti a Mammográfiás képalkotás folyamatainak a teljesítménymutatóit, amely munkafolyamatok optimalizálását segíti.

A vállalat ezzel a két új megoldással kibővíti a Mammográfiás ellátáshoz kapcsolódó digitális kinálatát.

 A Mammovista B.smart platformot az alapjaitól azért fejlesztették ki, hogy támogassa a képi anyagok maximális feldolgozását. A mammográfiai felvételek feldolgozása során a mesterséges intelligenciát alkalmazó1 munkafolyamatok kiemelik a mellszövetben található rendellenességeket, és egy úgynevezett megbízhatósági pontszámmal jelzik a rákos szövet valószínűségét. A bizonyítékokon alapuló mesterséges intelligencia alkalmazásával jelentősen növelhető a pontosság, és mintegy 35%-kal csökkenthető az emberi munka. Az új „Mammovista B.smart” felhasználói felületét a felhasználói visszajelzések alapján tervezték, ezért például ahol lehet, kevesebb kattintással is elvégezhetők bizonyos feladatok. Az összes jellemző, köztük a jelentősen gyorsabb képbetöltés is támogatja a radiológusokat megnőtt munkaterhük elvégzésében, amely a mellrákszűrési programok kibővítésének és a komplexebb multimodális képalkotás kezelésének eredménye. "A mammográfiai képalkotásban nem ritka, hogy egy radiológusnak óránként akár 100 beteg adatait is fel kell dolgoznia. Ezért a gyorsabb betöltésnek és a mesterséges intelligenciát alkalmazó előzetes elemzésnek köszönhető betegenkénti néhány másodperces időmegtakarítás is jelentős pozitív hatással jár, és növeli a diagnosztikai pontosságot" – mondta Carsten Bertram, a Siemens Healthineers röntgenkészülék üzletágának vezetője. 

A másik innovációjuk a „Teamplay Mammo Dashboard”, ami a Siemens Healthineers „Teamplay Digital Health” platformján futó, kifejezetten emlőbetegségek ellátását végző centrumok részére készült. A „Teamplay Mammo Dashboard” intuitív áttekintést nyújt az intézmény, a modalitás és a vizsgálat legfontosabb teljesítménymutatóiról, hogy feltárja a munkafolyamatok optimalizálási lehetőségeit. A nyomon követett teljesítménymutatók közé tartozik a sugárdózis, az eszköz kihasználtsága és egyéb paraméterek, ezáltal átláthatóvá válnak a mammográfiai vizsgálat fontos lépései, és feltárulnak az esetleges szűk keresztmetszetek. Segítségével az intézmények növelhetik a munkafolyamatok hatékonyságát és egységesítik a képalkotást

 A „Teamplay Digital Health” platformot használó Teamplay teljesítménymenedzsment-eszközöknek ezzel a legújabb kiegészítésével a Siemens Healthineers tovább folytatja a műveletek racionalizálását, ezáltal felszabadíthatók a produktivitásban rejlő lehetőségek, a megszerzett adatokból a legtöbb hozható ki, és kézzelfogható fejlesztési javaslatokat kap az intézmény.

Legolvasottabb cikkeink