• nátha
  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

   Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

  • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

   Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

  • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

   Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Ki a legjobb gyermekorvos a vidéken? - Szavazzon!

Hírek 2023.12.04 Forrás: Weborvos
Ki a legjobb gyermekorvos a vidéken? - Szavazzon!

December végéig egy kattintással mindenki kifejezheti a fiatal gyermekgyógyítók iránti elismerését, háláját, támogathatja a számára legszimpatikusabb orvost.

Elstartolt a K&H jövő gyógyítói díj közönségszavazása: 9 jelölt közül 3 kategóriában döntheti el a nagyközönség, ki legyen az a 3 orvos, aki megkapja a program közönségdíját és az ezzel együtt járó 1,3 millió forintot. December végéig egy kattintással mindenki kifejezheti a fiatal gyermekgyógyítók iránti elismerését, háláját, támogathatja a számára legszimpatikusabb orvost, legyen szó házi gyermekorvosról, szakorvosról vagy szakképzésben részt vevő rezidensről.

A 40 év alatti gyermekorvosok számára meghirdetett pályázat nagyon népszerű volt a fiatal gyógyítók körében: 81 jelentkezés érkezett a felhívásra. A pályázók 3 kategóriában adhatták be pályázatukat: házi gyermekorvos, gyermekgyógyító szakorvos, illetve rezidens. „A covid járvány alatt a középpontban állt az egészségügy, az orvosok rendszeresen kaptak pozitív visszajelzéseket a társadalomtól. Azóta kevesebb szó esik róluk, holott munkájuk most is alapvető ahhoz, hogy teljes életet élhessünk. Különösen igaz ez a gyermekorvosokra, akik a jövő generációjának egészségéhez járulnak hozzá. Eljött az idő, hogy a nagyközönség is kifejezze megbecsülését és elismerését a szívvel-lélekkel gyógyító, innovatív technológiákat is alkalmazó gyermekgyógyítók iránt. A K&H jövő gyógyítói díj zsűrije által kiválasztott 9 jelöltet bemutatkozó videóik alapján ismerhetik meg, három kategóriában. Az orvosokra december 31. délig lehet szavazni naponta egyszer, és aki a legtöbb voksot kapja kategóriájában, az nyeri el a K&H gyógyvarázs jövő gyógyítói díj közönségdíját. Így januárban egy házi gyermekorvos, egy szakorvos és egy szakvizsga előtt álló rezidens is örülhet az elismeréssel járó 1,3 millió forintnak” – mondta el Horváth Magyary Voljč Nóra, a K&H kommunikációs vezetője.

A házi gyermekorvosok mindössze 12 százaléka 40 év alatti, kevesen választják tehát ezt a szakirányt. Pedig ez az első lépcsőfok ahhoz, hogy a gyermekek teljes és egészséges életet élhessenek. Munkájukban a gyógyítás mellett a prevenció és a szülőkkel való kapcsolattartás, edukáció is jelentős szerepet játszik. A K&H jövő gyógyítói díj közönségszavazásán induló házi gyermekorvosok nemcsak kiemelkedő szakemberek, de nap mint nap használják az innovatív technikákat is, a gyorstesztektől kezdve a telemedicinán át a közösségi médiáig. Elhivatott gyógyítóként amellett, hogy szívvel-lélekkel kezelik a gyermekeket, családtagjaikhoz is mindig van egy kedves és megnyugtató szavuk.

Komolyabb probléma, elhúzódó betegség esetén a kicsik akár kórházba is kerülhetnek. Ahhoz, hogy a gyógyulási idő minél rövidebb legyen, elengedhetetlen, hogy a kórházban dolgozó szakorvosok ismerjék és használják az innovatív technológiákat.

Emellett a gyermekek lelkének gyógyítása is sokat számít, az orvosok empatikus hozzáállása lényegesen csökkentheti a gyerekek szorongását, rossz közérzetét, a család, a barátok hiányát.

Az orvosok utánpótlása, a jövő gyógyítói az elkövetkezendő évtizedekben a jelenleg szakképzésben részt vevő rezidensek lesznek, így hozzáállásuk, szaktudásuk még hosszú időn keresztül elkíséri a gyermekegészségügyet. A fiatalos lelkesedés, az új eljárások iránti kíváncsiság, a kedves hozzáállás jellemzi mindhárom jelöltet, akikre a gyermekgyógyító rezidens kategóriában voksolhatnak - hívta fel a figyelmet a pályázat kiírója.

Legolvasottabb cikkeink