• nátha
    • Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

      Kutatók vizsgálják komolyan, létezik-e férfinátha?

    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kínában kezdett gyártani a magyar 77 Elektronika csoport vállalata

Hírek 2024.10.08 Forrás: MTI
Kínában kezdett gyártani a magyar 77 Elektronika csoport vállalata

A 77 Medical Devices (Suzhou) Co., Ltd. elnevezésű cégben az első évben 300 nagylabor gyártása a cél, de ez néhány éven belül akár 1000-re is felfuthat.

Az első magyar gépipari beruházást valósította meg Kínában a 77 Elektronika Csoport, a száz százalékban hazai tulajdonban lévő, orvoselektronikai termékeket fejlesztő és gyártó cég csaknem 2 millió dolláros beruházással alapított üzemet Shanghai közelében - közölte a társaság kedden az MTI-vel.

A közlemény szerint ebben az üzemben gyártják a kínai piacra a LabUMat és UriSed automata vizeletvizsgáló berendezéseiket. A 77 Medical Devices (Suzhou) Co., Ltd. elnevezésű cégben az első évben 300 nagylabor gyártása a cél, de ez néhány éven belül akár 1000-re is felfuthat.

Hozzátették, hogy a 77 Elektonika Csoport kizárólagos tulajdonában lévő 77 Medical Devices (Suzhou) Co., Ltd. több mint 1000 négyzetméteres ipari területen működik, amelyben a gyártás, a raktározás, és az irodai és egyéb kiszolgáló területek kapnak helyet. A céget magyar ügyvezető, Mohr Richárd igazgatja, a további munkatársak kínaiak.

Arra is kitértek, hogy a magyar, családi tulajdonban lévő 77 Elektronika cégcsoportnak több mint 20 éves kapcsolata van Kínával: eddig is értékesítették a vizelet kiértékelésre szolgáló automata laborkészülékeit a távol-keleti országban.

A mostani lépéssel azonban új szintre léptek, és - mivel a kínai kormány az ottani kórházakban a helyi orvostechnikai eszközök beszerzését preferálja - gyártóüzemet építettek Shanghai közelében, Kína egyik legmodernebb és legfejlettebb ipari központjában.

A közlemény idézte Zettwitz Sándort, a 77 Elektronika csoport tulajdonos-ügyvezetőjét, aki elmondta, a versenyképességük megtartása érdekében léptek, hiszen így kínai cégként, de saját márkanévvel, 77 logóval ellátott laborokat értékesítenek a világ egyik legnagyobb és legnépesebb országában. A szériagyártás kedden már el is indult.

A 77 Elektronika az 1986-os alapításakor csupán néhány embert foglalkoztató vállalkozásnak indult, mostanra viszont egy több mint 900 dolgozóval rendelkező cégcsoporttá, a magyar egészségipar egyik legnagyobb vállalatává nőtte ki magát.

A budapesti és balatonfüredi gyárában több mint 120 fejlesztőmérnököt foglalkoztat a 77 Elektronika csoport, exportjának döntő hányadát a UriSed technológián alapuló vizeletelemző automata rendszereinek értékesítése adja. A legnagyobb felvevőpiacnak az EU, az Egyesült Államok, Brazília, Törökország, Chile, Szaúd-Arábia, valamint Banglades számít, de összesen csaknem 100 országba exportálnak.