• nátha
    • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

      A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

  • melanóma
    • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

      Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

      Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Kiváló a vízminősége a zalai természetes fürdőhelyeknek

Hírek 2024.06.21 Forrás: MTI
Kiváló a vízminősége a zalai természetes fürdőhelyeknek

A vízminőség folyamatos monitorozása mellett a helyszíni ellenőrzések kiterjednek az előírt egészségügyi ellátás feltételeinek biztosítására is.

Zalában mind a 16, engedéllyel rendelkező, természetes fürdőhelyen kialakított strand vízvizsgálati eredménye kiváló, sehol nem merült fel probléma a vízminőséggel kapcsolatban - tájékoztatta a Zala Vármegyei Kormányhivatal pénteken az MTI-t.

A közlemény szerint a fürdőhelyek közegészségügyi, járványügyi ellenőrzése folyamatos, a fürdővíz használatára vonatkozó engedélyezési eljárásokat a zalai kormányhivatal népegészségügyi főosztálya idén is lefolytatta. Probléma sehol nem merült fel, fürdési tilalmat sehol nem kellett elrendelni.

A vízminőség folyamatos monitorozása mellett a helyszíni ellenőrzések kiterjednek a pihenőhely nagyságára, tisztaságára, rendezettségére, parkosítására, továbbá az öltözőhelyek és illemhelyek meglétére és állapotára, valamint az előírt egészségügyi ellátás feltételeinek biztosítására is. Mind az üzemeltetőkkel, mind pedig a mintavételt végző laboratóriumokkal folyamatos a kapcsolattartás, az információcsere az üzemeltetés biztonsága érdekében.

A fürdővíz minőségének negatív irányba történő változása vagy szabálytalanság észlelése esetén - a fürdőzők egészsége érdekében - a népegészségügyi főosztály azonnal megteszi a szükséges intézkedéseket.

A természetes fürdőhelyek felkészültek az idei szezonra, az üzemeltetők fokozott figyelmet fordítanak a járványügyi és higiénés előírások, útmutatások, a fürdőzőkre vonatkozó magatartási szabályozók, előírások meglétére, a fertőtlenítésre, illetve a fürdőzők tájékoztatására.

Zalában összesen 16, engedéllyel rendelkező strand várja természetes fürdőhelyeken a felfrissülni vágyókat, ebből 11 a Balaton partján található, Balatongyörökön és Gyenesdiáson kettő-kettő, Vonyarcvashegyen egy, Keszthelyen pedig hat strand. Mindezeken felül Hévízen, Zalalövőn, Kistolmácson és Kustánszegen lehet természetes tavakban fürdeni, továbbá a zalaegerszegi Gébárti-tónál, ahol a fejlesztéseknek köszönhetően pozitívan változott a vízminőség.