• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Kórházi osztályt és kertet csinosítottak a Tevás önkéntesek

Hírek 2023.08.08 Forrás: Weborvos
Kórházi osztályt és kertet csinosítottak a Tevás önkéntesek

Dekorálták az osztály falait, kialakítottak egy új találkozóhelyet, koraszülötteknek való takarócskákat készítettek, és a kertben is tevékenykedtek.

Újabb önkéntes akciót teljesítettek sikerrel a Teva Gyógyszergyár Zrt. kereskedelmi üzletágának munkatársai. Ez alkalommal a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztályát, valamint az intézmény parkját tették szebbé, barátságosabbá. A közel száz önkéntes mintegy ezer munkaórával támogatta a kórházat a vállalat június 16-i önkéntes napjának keretében - tudatta a cég közleményben.

Hagyományteremtő céllal és a társadalmi felelősségvállalás jegyében indította útnak a Teva azt az önkéntes program-sorozatot, amelynek keretében a gyógyszergyár munkatársai – a július 1-jei Semmelweis-nap tiszteletére – a magyar egészségügyért és betegekért vállalnak értékteremtő társadalmi munkát. Így volt ez tavaly is, amikor a Bethesda Gyermekkórház pihenőkertjének kicsinosítására vállalkoztak a Tevások. Idén a Kistarcsai Flór Ferenc Kórház Szülészeti- és Nőgyógyászati Osztályán és az intézmény kertjében vetették be magukat a vállalat lelkes önkéntesei.

Csaknem száz fő vett részt a szerteágazó tevékenységekben. A szülészeten – ügyelve arra, hogy a várandósokat és a dolgozókat ne zavarják – olyan munkákat folytattak az önkéntesek, amelyhez a részleg szellemisége és az osztályon nemrégiben végbement koncepcióváltás adta az inspirációt. Az itt dolgozók a lehető legnyugodtabb, legbarátságosabb körülményeket szeretnék nyújtani a kismamáknak és a betegeknek, a Tevások pedig ezt a törekvést igyekeztek kiteljesíteni. Ennek eredményeképpen a kórház arculatával összhangban lévő, látványos dekorációs projekt valósult meg ezen a napon hosszú előkészítő munkálatok után, az ott dolgozók és az intézmény vezetésének egyetértésével. A folyosók, szobák falaira olyan pozitív megerősítő képek, idézetek, festmények kerültek fel, melyek révén „biztonságos, segítő buborékban” érezhetik magukat az itt ellátott kismamák és betegek.

Az önkéntesek egy másik csoportja feliratokat, szobaszámokat, hirdetőtáblákat helyezett fel, hogy ezzel is támogassák a színvonalas betegirányítást és tájékoztatást. Egy másik csapat egy új találkozóhely kialakításában segédkezett, amihez bútorokat szereltek össze és székeket festettek, kárpitoztak. Ebben a helyiségben egy új fotófal is készült, hogy a friss családok megörökíthessék az legelső, örömteli napokat. Többen a koraszülöttek ellátásához szükséges textíliák, például takarók kiszabásában és speciális arcpárnácskák elkészítésében segédkeztek. Más kollégák a kórház parkjában vállaltak önkéntes munkát: a Teva által beszerzett növények sokaságát ültették el, továbbá lefestették az intézmény kerítésének egy, a főbejárathoz közeli nagyobb szakaszát is.

Legolvasottabb cikkeink