• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Kormányrendelet fogja szabályozni az Eb-n való részvételt

Hírek 2021.05.29 Forrás: MTI-OS
Kormányrendelet fogja szabályozni az Eb-n való részvételt

A mérkőzésekre érkező külföldi állampolgárok - nézőként - negatív eredményű PCR teszttel léphetnek be az országba.

A kormány a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve döntött a közelgő nemzetközi sportesemények megrendezésének szabályairól, tudatta közleményében a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Magyarország Európa második legátoltottabb országa. Az oltásoknak köszönhetően Magyarországon - az uniós országokhoz képest - hetekkel korábban megkezdhettük a mindennapi élet újraindítását. A kormány ezért az UEFA javaslatait és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve döntött a közelgő felnőtt és az U21-es labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a magyar felnőtt labdarúgó válogatott hazai rendezésű mérkőzéseinek végleges szabályairól. A mérkőzésekre érkező külföldi állampolgárok nézőként, negatív eredményű PCR teszttel léphetnek be az országba. A részletes szabályokat a Magyar Közlönyben hamarosan megjelenő Kormányrendelet fogja tartalmazni.

Magyarország ma járványügyi szempontból védettebb és biztonságosabb ország, mint bármelyik nyugat-európai vagy szomszédos ország.

A magyar emberek több mint 52%-a megkapta az oltást és 5 millió beoltottnál fel tudtuk oldani a járványügyi korlátozások nagy részét. Védettségi igazolvánnyal szabadon látogathatóak többek között a sportrendezvények is. A kormány a nyáron kezdődő UEFA EURO labdarúgó Európa-bajnokság, valamint a napokban kezdődő U21 Európa-bajnokság hazai rendezésű mérkőzések és a magyar felnőtt labdarúgó válogatott hazai mérkőzéseinek végleges szabályairól is döntést hozott, az UEFA javaslatait és a nemzetközi tapasztalatokat figyelembe véve.

A kormányrendelet értelmében a mérkőzésekre érkező, magyar állampolgársággal nem rendelkező személy nézőként abban az esetben is beléphet az országba, ha a belépés előtt 72 órán belül elvégzett negatív eredményű - magyar vagy angol nyelven kiállított - PCR teszttel igazolja, hogy a szervezetében koronavírus nem volt kimutatható. Ma ugyanis a legtöbb európai országba csak negatív eredményű PCR teszt bemutatásával lehet belépni.

A mérkőzésekre érkező külföldi állampolgárok esetében, ha a mérkőzésre szóló érvényes részvételi jegyét felmutatja, a koronavírus ellen védett személyekre vonatkozó rendelkezéseket kell alkalmazni, így megszállhat szálláshelyen, a vendéglátó üzleten belül és a szabadidős helyszíneken tartózkodhat.

 

Legolvasottabb cikkeink