• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Last minute magánorvosi időpontfoglaló app indult

Hírek 2022.10.03 Forrás: Weborvos
Last minute magánorvosi időpontfoglaló app indult

Magánorvosok, egészségügyi szolgáltatók részére a csatlakozás és az időpontok megjelenítése is ingyenes.

Már letölthető az LMDoki mobilalkalmazás és foglalhatók az “utolsó pillanatos” orvosi időpontok. Az applikáció folyamatosan jeleníti meg a még szabad, de már kedvezményes vizsgálati időpontokat a rendszerhez csatlakozó magánegészségügyi szolgáltatók és magánorvosok foglalási rendszeréből - tudatták közleményben a fejlesztők.

Az ötlet egy újdonság, hiszen korábban nem létezett Magyarországon olyan internetes piactér, ahol kifejezetten last minute és kedvezményes magánorvosi időpontok foglalására lett volna lehetőség. A megoldás az LMDoki (Last Minute Doki) applikáció, amely ingyenesen letölthető Android és iOS mobiltelefonokra, de elérhető számítógépen és notebookon is: app.lmdoki.hu

A projekt ötlete 2019 tavaszán született és a startup vállalkozás a Hiventures inkubációs tőkebefektetése révén már októberben elindult. 2020 az inkubáció éve volt:  a hazai és nemzetközi piackutatásnak, a lehetséges technológiák megismerésének, tesztelésének és az applikáció alapos megtervezésének köszönhetően 2021 tavaszán zöld lámpát kapott az app fejlesztése. A csapat bővült és a vezető hazai medikai időpontfoglalási rendszert üzemeltető szolgáltatóval történő együttműködés segítségével 2022 tavaszán elkezdődött a mobilalkalmazás felhasználói tesztelése.

Az aktuálisan foglalható időpontok az app letöltését követően azonnal láthatók és a szűrők segítségével könnyen kereshetők. Időpontot foglalni illetve a kiegészítő funkciókat használni, így időpont figyelést beállítani, ismerősöket meghívni, kupont beváltani, kedvenc orvosokat bejelölni, értékelni, csak regisztrációt követően lehetséges. Magánorvosok, egészségügyi szolgáltatók részére a csatlakozás és az időpontok megjelenítése is ingyenes.

A vásárlás lélektana alapján mindannyian kedveljük az akciós lehetőségeket, a felgyorsult élet hatására könnyen alkalmazkodunk az utolsó pillanatokban elérhető lehetőségekhez, sokszor ezeknek köszönhetjük, hogy eljuthatunk olyan országokba, szálláshelyekre, színházi előadásra, amelyet nem engedhetnénk meg maguknak.

A hazai magánegészségügyi piacon egyre drágábbá válnak a szolgáltatások. Orvosi oldalon probléma a lemondások kezelése és a kapacitás-kihasználtság maximalizálása. A páciensek részéről a folyamatosan növekvő árszínvonal mellett kevés a kedvezményes orvosi időpont és nehezen áttekinthető a kínálat.

Az LMDoki kutatásai alapján[1] jelentős az igény last minute és kedvező árú orvosi időpontokra. Egyre elterjedtebbek az applikációk, a páciensek egyre nagyobb része használja már időpontfoglalásra is, sőt a kedvezményekért cserébe akár foglalási díjat is fizetnének - írták.

Az applikációban lévő időpontok az egészségügyi szolgáltatók időpontfoglaló rendszereiből automatikusan, az időpont előtti 1-3 napban érkeznek, így ezek valóban utolsó pillanatos időpontok és ilyen kedvezményes árakon csak az LMDoki applikációban foglalhatók!

A foglalás véglegesítéséhez az elérhető kedvezmény értéke alapján meghatározott minimális foglalási díj fizetése szükséges. Ezért érdemes már most a bevezetési időszakban letölteni az applikációt, majd regisztrálni és az elérhető ajándék kuponokat beváltani kreditekre. Ezekkel a kreditekkel pedig később, amikor ténylegesen szükség lesz a kedvezményes orvosi időpontra, akár teljes egészében kifizethető lesz a foglalási díj.

[1] 2020. január 27-e és február 3-a között 1011 fő töltötte ki a 36 kérdésből (14 demográfiai és 22 szakmai) álló Orvosfoglalási szokások kutatása című kérdéssort.

Legolvasottabb cikkeink