• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Magyar stand a MEDICA 2019 kiállításon

Hírek 2019.11.21 Forrás: Weborvos Szerző:
Magyar stand a MEDICA 2019 kiállításon

Túlsúlyba kerültek a látogatók között a kereskedők, a viszonteladók, valamint a döntéshozók.

Ebben az évben 35 magyar vállalkozás vesz részt, összesen 832 m2 kiállítási területen a legnagyobb egészségügyi szakrendezvényen, a düsseldorfi Medican. 20 vállalkozás önálló standon kínálja termékeit, szolgáltatásait a 170 országból érkező mintegy 120 ezer látogatónak. A résztvevők tapasztalatai szerint, míg korábban az eszközöket, készítményeket közvetlenül felhasználó orvosok jelentették a többséget, mára  túlsúlyba kerültek a látogatók között a kereskedők, a viszonteladók, valamint a döntéshozók. Ennek megfelelően másként kell felkészülni a portékákat ajánlóknak is. A kiállítók így viszonylag nagy létszámú csapattal érkeznek a rendezvényre. Így tudnak megfelelni minden igénynek, ami az érdeklődők részéről megnyilvánul.

A közös magyar standon 15 vállalkozás jelentkezett idén. A standot a HEPA Magyar Exportfejlesztési Ügynökség üzemelteti. A HEPA célja, hogy magas színvonalú szolgáltatásokkal segítse a magyar cégek további exportsikereit, valamint hozzájáruljon Magyarország pozitív nemzetközi megítéléséhez. Exportpromóciós tevékenységüket más állami, gazdasági háttérintézményekkel együttműködésben látják el. Küldetésnek tekintik, hogy ügynökségük gazdaságdiplomáciai és üzleti kapcsolatrendszerének, valamint promóciós szolgáltatásainak segítségével egyre több minőségi magyar termék legyen elérhető a nemzetközi piacokon és a magyar márkák külföldön is ismertté váljanak.

A kiállító cégek nem panaszkodhatnak a látogatók, érdeklődők számára. Szinte folyamatosan változnak a tárgyaló partnerek az egyes cégek rendelkezésére álló asztaloknál. Honvéd Ildikó, a Podiart Kft. ügyvezető igazgatója arról tájékoztatott, hogy a nap nagy részében építeni tudják munkatársaikkal a kapcsolatot, amiből várhatóan belátható időn belül üzlet is lehet. A Podiart Kft. és annak elődje, a Pedikom Kft. volt az elsők között a világon, akik a hagyományos ortopédiai módszerektől eltérő lábak modern vizsgálatát és újszerű kezelését kezdték meg. Több mint 25 éve használják szabadalmaztatott módszerüket, a Podoszkópot, az emberek lábának ellenőrzésére. Ez idő alatt több mint félmillió beteg számára szkennelték, tárolták a képeket és készítettek egyénre szabott egyedi talpbetéteket. A tudományos munka a cégnél folyamatos és záloga a jó minőségű termékeknek. Szoros kapcsolatokat ápolnak a partnereikkel és együttműködve hasznosítják nagy tapasztalataikat. A fejlődés és a fejlesztés új irányvonalai nem csak a beteg lábak segítése, hanem az egészséges láb funkcionális mozgásait is elősegítő és támogató talpbetétek készítése. Ezen új irányvonalat PodiSport részlegük képviseli, ahol a talp egészségével és a láb mozgásaival is komplexen foglalkoznak. Arra törekszenek, hogy minden a járással-mozgással összefüggésben álló elemzés náluk egy helyen megtalálható legyen, annak legtöbb problémájára megoldást kínáljanak.

Hasonlóan jó tapasztalatokról számolt be a REX-SAN Kft jelenlévő képviselője is. Ők 1991 óta elkötelezettek abban, hogy ügyfeleik élvezhessék a szabadságot a megváltozott élethelyzetben. Az általunk gyártott és forgalmazott eszközök támogatják a kórházi és otthoni gondozást, javítják az életminőséget és a fogyatékkal élők mobilitását. A segédeszközök és egyéb orvosi ápolási termékek (sétabotok, mankók, sétálókeretek, kerekes sétányok, zuhanyzó és WC-székek) gyermekek számára is kaphatók. Az általuk gyártott ortopédiai segédeszközök, különböző támasztók csuklóra, térdre, könyökre, bokára, vállra, a derék harangok, ágyéki és nyaki támaszok érdeklődésre tartanak számot.

A MEDICOR Kéziműszer Zrt. széles műszerválasztékával európai viszonylatban is előkelő helyet foglal el az orvosi kéziműszereket gyártó cégek palettáján. Igazodva a világ magas szintű követelményeihez és új kihívásaihoz stratégiájának fő pillérei az innováció, a magas színvonalú termékgyártás, a piaci pozíciók erősítése és új piacok meghódítása. A cég több mint 65 éve Magyarország vezető és a világ meghatározó orvosi kéziműszer gyártó és forgalmazó társasága.

A közös magyar standon bemutatkozik még az FF Co Kft., a HandinScan Kft., a Klimex Medical Kft., a MDQuest Kft., a Meedimetal Kft., a Momert Zrt., a Nov-Med Manufactorer Kft., a My Med Kft., a Podiart Kft., az R’Care Kft., a TensioMed Kft., az Uscom Kft., a Vivaldi Co. Wet Wipe Kft.

Legolvasottabb cikkeink