• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Második alkalommal díjazták Richter Érdeméremmel a háziorvosokat

Hírek 2023.11.11 Forrás: Richter Geredon NyRt. - Weborvos
Második alkalommal díjazták Richter Érdeméremmel a háziorvosokat

"Fontosnak tartom ezt a díjat, hiszen ezzel nemcsak elkötelezettségük előtt tisztelgünk, hanem szakmai munkájukat is elismerjük".

A Richter Gedeon Nyrt. kiemelt figyelmet fordít a társadalmi szerepvállalására, azon belül is elsősorban a hazai egészségügy működésének és fejlődésének támogatására. Ennek az elköteleződésnek a részeként hozta létre 2022-ben a Richter Érdemérem Díjat, amellyel a hazai egészségügyi szektorban dolgozó szakemberek pótolhatatlan munkáját ismeri el a magyar gyógyszergyártó vállalat - áll a cég közleményében. 

Mint írják: a Richter Érdemérem célja, hogy a hazai egészségügyi ellátórendszer különböző területein dolgozó szakemberek elkötelezett munkájának díjazásán túl támogatást nyújtson az olyan innovatív ötletek, jó gyakorlatok széleskörű elterjedéséhez, amelyek hosszú távon elősegíthetik a hazai egészségügy további modernizációját is.  

A rangos elismerést minden alkalommal a kutatás-gyógyítás területén elért kiemelkedő eredményekért és szakmai teljesítményekért ítélik oda. Idén ősszel az év leghatékonyabb betegkommunikációját, az év legjobb prevenciós gyakorlatát, valamint az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját díjazó kategóriák valamelyikében nyújthatták be pályaműveiket a hazai háziorvosok.

„Az elmúlt évben elindított Richter Érdemérem Díj célja az volt, hogy felhívjuk a figyelmet a háziorvosok elkötelezett munkájára, elősegítsük szakmai fejlődésüket, a díj segítségével is tovább erősítsük ennek a nemes hivatásnak a társadalmi elismertségét, és díjazott, illetve pályázó szakemberekkel közösen hozzájáruljunk a gyógyító munka fejlődéséhez.”  – mondta Bogsch Erik, a Richter Gedeon Nyrt. Igazgatóságának elnöke.

„A Richter Érdemérem Díj megalapításának egyik alapötlete volt, hogy ne csak a társadalom figyelmét hívjuk fel az egészségügy szereplőire, a kutató-gyógyító szakemberek kiemelkedő munkásságára, hanem az egészségügyi szférában is minél nagyobb publicitást nyerjenek az általuk alkalmazott jó gyakorlatok, hiszen ezek az innovatív megoldások rengeteg ember egészségét, életminőségét segíthetnek megőrizni. Az európai piacon meghatározó magyar gyógyszeripari vállalatként küldetésünknek érezzük, hogy a hazai egészségügyi ellátórendszer szereplőit e küldetésükben is támogassuk.” – tette hozzá Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

A díjazottak:

Az év leghatékonyabb betegkommunikációját folytató háziorvosa Dr. Kádár Emese Lenke lett. Ide kattintva megismerhetik a győztes pályázati anyagát.

A betegkommunikáció kategóriában a zsűri Dr. Szente Szilviát részesítette különdíjban. Pályázati anyaga ide kattintva elérhető.

Az év legjobb prevenciós gyakorlatát folytató háziorvosa címet Pintérné Dr. Fürst Ágnes kapta. Pályázati anyagát ide kattintva ismerhetik meg.

 A kategória különdíjasa Dr. Karakó Erzsébet lett, pályázati anyaga szintén elérhető erre a linkre kattintva.

Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző háziorvosa címmel a közösen benyújtott pályázati anyag eredményeképpen két háziorvost, Dr. Vajer Péter Ph.D.-t, valamint Dr. Jancsó Zoltán Ph.D.-t tüntette ki a zsűri. Pályázati anyagukat megismerhetik ide kattintva.

Különdíjat ebben a kategóriában Dr. Cserni István kapott, pályázati anyagát ide kattintva tekinthetik meg.

Dr. Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója, Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke, Dr. Szabó János, az Egészségügyi Szakmai Kollégium Háziorvos tagozatának elnöke, Dr. Mangó  Gabriella, háziorvos, valamint Polgár Judit, sakkozó, nagymester (GM), a sakktörténet legjobb női játékosa alkotta zsűri kiemelte, hogy a Richter Érdemérem kiírásán az idén is rendkívül nívós pályázati anyagok kerültek benyújtásra, így a díjazottak kiválasztása ez alkalommal sem volt könnyű feladat a szakmai grémium számára.

Dr. Kincses Gyula, a Magyar Orvosi Kamara elnöke is elismerő gondolatait fejezte ki a magyar gyógyszergyártó cég által alapított szakmai elismerést illetően - „A háziorvosok érdekképviselete, szakmai fejlődésük támogatása, társadalmi és szakmai elismertségük ügyének előre lendítése évtizedek óta meghatározó célkitűzésem. Ezért fogadtam el tavaly a Richter felkérését, hiszen a Richter Érdemérem Díj alapításával a háziorvosok számára is elérhetővé vált egy, a szakma meghatározó alakjaiból álló zsűri által odaítélt elismerés. Fontosnak, továbbra is kiemelkedő jelentőségűnek tartom egy ilyen díj meglétét, hiszen ezzel nemcsak elkötelezettségük előtt tisztelgünk emberileg, hanem szakmai munkájukat is elismerjük, valamint segítjük őket a további munkavégzésben.” 

„Nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy az egészségügyi ellátórendszer zavartalan működésében és tovább fejlődésében mekkora szerepük van azoknak az egészségügyi dolgozóknak, akik áldozatos munkájukkal nap mint nap erőt és energiát nem sajnálva végzik hivatásukat. Mikor 2 évvel ezelőtt felvetődött bennünk a Díj ötlete, nem gondoltuk volna, hogy az első év sikere után az idei pályázati időszak során is ilyen szép számban, ennyi kiemelkedő pályamű fog beérkezni. Mindez ismételten megerősített minket abban, hogy a Richter támogatására a hazai egészségügyi ellátórendszer e szegmensében továbbra is kiemelkedő szükség van.” – nyilatkozta Beke Zsuzsa, a Richter Gedeon Nyrt. PR és kormányzati kapcsolatok vezetője.

A díjazottak az Érdemérem mellett kategóriánként bruttó 2 millió forint értékű díjazásban részesülnek, a különdíjasok eredményeit pedig bruttó ötszázezer forint értékű anyagi elismeréssel honorálja a magyar gyógyszergyártó vállalat.

A nyertes pályázatok a www.richtererdemerem.hu weboldalon is elérhetővé válnak, hogy a bennük szereplő egyedülálló megoldások, jó gyakorlatok a későbbiek folyamán is segítséget nyújthassanak, inspirációként szolgálhassanak a hazai háziorvosi praxis számára - zárul a közlrmény.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink