• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

  • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

   Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

 • egynapos sebészet
  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

  • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

   Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Mától bárki szavazhat az év kórházi dolgozóira

Hírek 2021.02.22 Forrás: Weborvos
Mától bárki szavazhat az év kórházi dolgozóira

A Magyar Kórházszövetség juttatja el a Duna Bonum Alapítvány adományát az egészségügyi dolgozóknak.

Mától bárki szavazhat arra a 175 kórházi dolgozóra, akiknek márciusban összesen 100 millió forintos felajánlást fog eljuttatni a Magyar Kórházszövetség bevonásával a „Fogjunk össze az egészségügyben dolgozókért és családjaikért” kezdeményezés - tudatta az MKSZ közleményben.        

A Duna Bonum Alapítvány 100 millió forintot adományozott a Magyar Kórházszövetség tagkórházaiban a COVID-ellátásban résztvevő kórházi dolgozók számára. A fogjunkossze.hu kezdeményezés keretében tett felajánlás célja, hogy megköszönje azt a többletmunkát, amit a koronavírus-járvány a kórházi dolgozókra plusz teherként rótt, és amelyet immár egy éve magas szakmai színvonalon és nagy odaadással végeznek.  

Az alapítvány és a Magyar Kórházszövetség közös döntése, hogy a felajánlott összeg a Szövetség tagintézményeinek dolgozói között készpénzben kerül kiosztásra, nyílt szavazás alapján. A Magyar Kórházszövetség hivatalos oldalán www.korhazszovetseg.hu, valamint a www.fogjunkossze.hu oldalon a mai nappal vált elérhetővé az a szavazófelület, ahol március 19-ig bárki leadhatja a voksát.

A „Fogjunk össze” kezdeményezés egyik alprojektjeként megvalósuló szavazás során keresik tehát az év orvosát, szakdolgozóját és nem ágymelletti kórházi dolgozóját - összesen 175 főre, a Magyar Kórházszövetség tagkórházaiban dolgozó szakemberre lehet szavazni. Az MKSZ kíváncsian várja, hogy ki lesz az 50 legtöbb szavazatot kapó orvos, 75 szakdolgozó (nővér, asszisztens, műtősnő, műtősfiú, beteghordó stb.), valamint 50 nem betegágy mellett dolgozó, a kórházak működési hátterét biztosító szakember – aki lehet például pénzügyi munkatárs, munkaügyes, informatikai szakember, takarító vagy karbantartó is.

„Az egészségügyben dolgozók emberfeletti munkát végeznek, hogy meggyógyulhassunk és a lehető legkisebb veszteséggel vészeljük át ezt a nehéz időszakot, miközben lemondanak a saját családjukkal tölthető időről és sokszor saját egészségüket is kockára teszik. Azért hoztam létre a fogjunkossze.hu kezdeményezést, hogy mindezt megpróbáljuk megköszönni nekik. Akinek lehetősége van – magánszemélynek vagy cégnek egyaránt - anyagi támogatás nyújtására vagy olyan szolgáltatás felajánlására, amely megkönnyíti a kórházi dolgozók és családjaik mindennapjait, egyszerűen, transzparens módon akár a címzett megjelölésével itt megteheti a honlapunkon.” – hangsúlyozta Ficzere Andrea, a „Fogjunk össze” kezdeményezés létrehozója.

www.korhazszovetseg.hu és a www.fogjunkossze.hu oldalakon elérhető szavazórendszerbe akár Google, akár Facebook loginnal be lehet lépni, ezt követően először a tagintézményt, majd a kategóriát – orvos, szakdolgozó, nem betegágy mellett dolgozó – kell kiválasztani, végül sor kerülhet a kiválasztott kórházi dolgozó nevének megadására. A rendszer biztosítja, hogy mindenki csak egyszer adhassa le a szavazatát. A szavazás 2021. március 19-én zárul. A szavazatokat a Magyar Kórházszövetség erre az alkalomra létrehozott bizottsága és jogi képviselője fogja összeszámolni, illetve nyilvánosságra hozni annak a 175 dolgozónak a nevét, akire a legtöbb szavazat érkezett. Az összeg címzettekhez való eljuttatásáról a Magyar Kórházszövetség adminisztratív csapata fog gondoskodni.

,,Társadalmilag felelős nagyvállalatként a Duna Aszfalt mindig feladatának és kötelességének tekintette, hogy azokon a területeken is segítsen, melyekre alaptevékenysége nem terjed ki. Tulajdonosunk, Szíjj László azonban úgy érezte, hogy magánemberként is szeretne segíteni, ezért hozta létre Duna Bonum elnevezésű magánalapítványát 2019-ben, melynek az egészségügyi támogatások a fő profilja. Habár fiatal a kezdeményezés, már jelentős együttműködéseket, támogatásokat tudhatunk magunk mögött és bízunk benne, hogy a jövőben is lehetőségünk lesz segíteni. Ezen történelmi időkben fontosnak tartottuk a hétköznapi hősök, a maszk mögött rejlő emberek elismerését, így ezen támogatással kívántuk kifejezni hálánkat és megbecsülésünket.” – mondta el Dr. Ónodi Barna, a Duna Bonum Alapítvány sajtószóvivője.

„Ez a 100 millió forint jelentős egyösszegű támogatás, aminek nagyon örülünk, ne feledjük azonban, hogy az egészségügyben több mint százezren dolgoznak, akik között találunk olyanokat, akik a járvány terheinek cipelése mellett esetleg a saját, valamilyen szempontból hátrányos helyzetükkel is küzdenek. Éppen ezért mindenkit arra biztatok, hogy ha csak egy kicsivel is, de járuljon hozzá ehhez a kezdeményezéshez.” - tette hozzá Ficzere Andrea.

Legolvasottabb cikkeink