• nátha
  • Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

   Vazomotoros nátha – lehet, hogy ettől szenved hetek óta?

  • Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

   Ha a koronavírus nem lenne elég: épp mindenki náthás

  • Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

   Matematikai modellezés szerint náthává szelídülhet a koronavírus

 • melanóma
  • Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

   Melanoma: kevés ismeret, késői diagnózis

  • Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

   Melanoma: Jobb az esélye annak, aki nem egyedülálló

  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

 • egynapos sebészet
  • Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

   Bővítéssel orvosolják a helyhiányt Budaörsön

  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

Mától szavazhat a közönség az Egészségértés Díjra

Hírek 2020.11.18 Forrás: Weborvos
Mától szavazhat a közönség az Egészségértés Díjra

Azok, akik jobban értik az egészséget, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, jobb az általános egészségi állapotuk, és tovább élnek.

November 18-tól kezdődően két héten keresztül, december 2. éjfélig lehet szavazni az idei Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat legjobb pályaműveire ezen az oldalon. A legtöbb voksot elnyerő pályázat bruttó 500.000 forint pénzdíjban részesül.

Október 22-én lezárult a 2020-as Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat nevezési határideje, melyet követően a zsűri megkezdte a pályaművek értékelését. A tavalyi évhez hasonlóan a zsűri által a legjobbak közé válogatott 10 projektekből idén is választhat a közönség ezen oldalon, és a legtöbb szavazatot begyűjtő projekt közönségdíjat kap a zsűri által odaítélt díjak mellett.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) idén ötödik alkalommal hirdette meg a több mint kétmillió forint összdíjazású pályázatot, melynek célja, hogy elismerje az egészségértéshez kapcsolódó projektek alkotóit, és segítsen abban, hogy minél több emberhez jussanak el a kezdeményezéseik. Az egészségértés fejlesztése azért fontos, mert azok, akik jobbak ezen a területen, inkább követik a kezelési előírásokat, gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, jobb az általános egészségi állapotuk, és tovább élnek. Az idei év egyik újdonsága, hogy az Egészségértés – Fókuszban a család témában különdíjat is osztanak. A pályázatra 2019. október 1. és 2020. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni.

„Örömteli, hogy a koronavírus-járvány nem törte le az egészségértés fejlesztéséért küzdő szervezetek lelkesedését, és így idén is számos ötletes pályázattal találkoztunk zsűritársaimmal, Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével és Kókai-Nagy Ákossal, az AIPM elnökével. Szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy szavazzon, nézze meg ezeket a remek példákat, és döntsön arról, kié legyen az 500 ezer forintos közönségdíj” – mondta el Tóth Icó zsűritag, a 2018-as Nekem Szól! pályázat egyik első díját is elnyerő, a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért dolgozó Mályvavirág Alapítvány elnöke.

A kategóriák, valamint a Különdíj győztesei egyenként bruttó 500.000 forintos, míg a közönségdíj nyertese szintén bruttó 500.000 forint pénzdíjban részesül. A zsűri a pályázatok szakmai tartalmát, érthetőségét, kreativitását és újszerűségét veszi figyelembe az értékeléskor.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink