• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

Mától szavazhat a közönség az Egészségértés Díjra

Hírek 2020.11.18 Forrás: Weborvos
Mától szavazhat a közönség az Egészségértés Díjra

Azok, akik jobban értik az egészséget, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, jobb az általános egészségi állapotuk, és tovább élnek.

November 18-tól kezdődően két héten keresztül, december 2. éjfélig lehet szavazni az idei Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat legjobb pályaműveire ezen az oldalon. A legtöbb voksot elnyerő pályázat bruttó 500.000 forint pénzdíjban részesül.

Október 22-én lezárult a 2020-as Nekem Szól! Egészségértés Díj pályázat nevezési határideje, melyet követően a zsűri megkezdte a pályaművek értékelését. A tavalyi évhez hasonlóan a zsűri által a legjobbak közé válogatott 10 projektekből idén is választhat a közönség ezen oldalon, és a legtöbb szavazatot begyűjtő projekt közönségdíjat kap a zsűri által odaítélt díjak mellett.

Az Innovatív Gyógyszergyártók Egyesülete (AIPM) idén ötödik alkalommal hirdette meg a több mint kétmillió forint összdíjazású pályázatot, melynek célja, hogy elismerje az egészségértéshez kapcsolódó projektek alkotóit, és segítsen abban, hogy minél több emberhez jussanak el a kezdeményezéseik. Az egészségértés fejlesztése azért fontos, mert azok, akik jobbak ezen a területen, inkább követik a kezelési előírásokat, gyakrabban vesznek részt szűrővizsgálatokon, kevesebb krónikus betegségben szenvednek, jobb az általános egészségi állapotuk, és tovább élnek. Az idei év egyik újdonsága, hogy az Egészségértés – Fókuszban a család témában különdíjat is osztanak. A pályázatra 2019. október 1. és 2020. október 31. között Magyarországon futó vagy folyamatban lévő egészségértést támogató projektekkel lehetett nevezni.

„Örömteli, hogy a koronavírus-járvány nem törte le az egészségértés fejlesztéséért küzdő szervezetek lelkesedését, és így idén is számos ötletes pályázattal találkoztunk zsűritársaimmal, Győrfi Pállal, az Országos Mentőszolgálat szóvivőjével és Kókai-Nagy Ákossal, az AIPM elnökével. Szeretnék mindenkit arra biztatni, hogy szavazzon, nézze meg ezeket a remek példákat, és döntsön arról, kié legyen az 500 ezer forintos közönségdíj” – mondta el Tóth Icó zsűritag, a 2018-as Nekem Szól! pályázat egyik első díját is elnyerő, a méhnyakrákos nők gyógyulásáért és a megelőzésért dolgozó Mályvavirág Alapítvány elnöke.

A kategóriák, valamint a Különdíj győztesei egyenként bruttó 500.000 forintos, míg a közönségdíj nyertese szintén bruttó 500.000 forint pénzdíjban részesül. A zsűri a pályázatok szakmai tartalmát, érthetőségét, kreativitását és újszerűségét veszi figyelembe az értékeléskor.

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink