• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Még két hétig pályázhat az Emberarcú Egészségért Díjra

Hírek 2022.09.01 Forrás: Weborvos
Még két hétig pályázhat az Emberarcú Egészségért Díjra

A pályázatok benyújtási határideje szeptember 15. éjfél, tehát már csak 2 hét van hátra a nevezési időszakból.

Több mint 2 hónapja indult útjára a Teva Gyógyszergyár Zrt. „Emberarcú Egészségért díj 2022” pályázata azzal a céllal, hogy olyan értékteremtő egészségügyi kezdeményezéseket ismerjen el, melyek nagyban hozzájárulnak a betegélmény javításához. A jelentkezési időszakból már csak két hét maradt hátra, a szervezők 2022. szeptember 15-ig várják a pályázatokat. A betegek életét segítő, emberközpontú tevékenységével vagy programjával bárki csatlakozhat a már beérkezett több tucat pályázathoz!

Valamennyiünk számára megterhelő lehet akár egy kisebb betegség megélése is, ami fokozottan igaz, ha kórházi kezelés is szükségessé válik. Ilyenkor egy gesztus, egy kedves figyelmesség vagy egy vidám pillanat is nagy segítséget jelenthet az érintettek, illetve hozzátartozóik számára. Éppen ezért került kiírásra - Magyarországon idén első alkalommal - a Teva „Emberarcú Egészségért díj 2022” pályázata.

A gyógyszergyártó cég nem titkolt célja, hogy a nemzetközi példákat követve nem csak idén, de az elkövetkező években is díjazni tudja majd az alap betegellátáson túlmutató, az embert középpontba helyező egészségügyi kezdeményezéseket. Ehhez már az idei év pályázatai is inspirációt és motivációt jelenthetnek mindazoknak, akik szeretnének részt venni a betegéletút minőségi javítását célzó programokban.

Fontos, hogy a díjra pályázni csak olyan projektekkel lehet, amelyek már megvalósultak, és a 2021. január 1. és 2022. június 15. közötti időszakban is működtek. A pályamunkákat a Teva honlapján, a www.teva.hu/emberarcu-egeszsegert oldalon lehet benyújtani. A pályázati űrlap kitöltése során rövid leírásban kell ismertetni a projekt lényegét.

A belső zsűri értékelését követően a legjobb pályázatok közül a Teva munkavállalóinak szavazatai alapján kerül ki a 4 nyertes kezdeményezés, melyek nyereménye egyenként bruttó 1.000.000 forint. Külföldi győztesek között korábban szerepelt már csillagrendszer dekorációval büszkélkedő MRI vizsgáló, terápiás smink projekt vagy állat-asszisztált foglalkozásokat kínáló program is, de a szervezők már alig várják, hogy megismerjék a legjobb hazai kezdeményezéseket.

A pályázatok benyújtási határideje szeptember 15. éjfél, tehát már csak 2 hét van hátra a nevezési időszakból. A szervezők minden magyar magánszemélyt, civil és állami szervezetet arra buzdítanak: ha a közelmúltban megvalósítottak vagy a jelenben folytatnak olyan projekteket, melyek hozzájárulnak a betegek mindennapjainak szebbé tételéhez, ragadják meg a lehetőséget és jelentkezzenek a pályázatra!  

Legolvasottabb cikkeink