• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Még lehet jelentkezni a 9. Nemzetközi Medis Awards pályázatra

Hírek 2022.10.12 Forrás: Weborvos
Még lehet jelentkezni a 9. Nemzetközi Medis Awards pályázatra

Az orvosok és gyógyszerészek kutatási elismerése segíthet felhívni a figyelmet a betegbiztonsági kérdésekre is.

A Nemzetközi Medis Awards Díj Tudományos Bizottsága, immár 9. alkalommal értékeli a kiemelkedő tudományos kutatási eredményeket az orvostudomány és gyógyszerészet terén. Közép és Dél-kelet Európa kutatói 2022. november 3-áig jelentkezhetnek az elismerésre. A tavalyi döntősök között volt egy pályázó Magyarországról is: Nemes Réka, MD, PhD; az aneszteziológia és intenzív terápia területéről.

A tudományos munkára kiemelten fontos figyelmet fordítani és a kutatók kiválósága elismerést érdemel, hiszen tevékenységükre mind egyénileg, mind közösségként nagy szükségünk van, talán nagyobb, mint valaha! Prof. Borut Štrukelj, Msd Pharm, PhD, a Ljubljanai Egyetemről, a Nemzetközi Tudományos Bizottság elnökeként, így buzdítja az orvosokat és gyógyszerészeket a részvételre: "Szilárd meggyőződésem, hogy a díjra nevező kutatások eredményeit egyre jobban elismerik és elfogadják a tudományos közösségben az orvostudomány és a gyógyszerészet különböző területein, sőt, a nagyközönség körében is."

Pályázati feltételek

2022-ben is a gasztroenterológia, a nőgyógyászat, az intenzív terápia és aneszteziológia, a neurológia, a szemészet, a gyermekgyógyászat, a gyógyszerészet, a pulmonológia és allergológia, valamint a reumatológia területéről várják az orvosok és gyógyszerészek tudományos munkáit. A rangos szakmai versenyen Ausztria, Bosznia-Hercegovina, Bulgária, Horvátország, Magyarország, Montenegró, Észak-Macedónia, Szerbia és Szlovénia kutatói vehetnek részt.

Kutatási munkájukat 2021. szeptember 1. és 2022. október 31. között kell közzé tenniük egy 1,500-nál nagyobb impakt faktorral rendelkező nemzetközi tudományos kiadványban. A jelentkezéseket 2022. november 3-áig lehet benyújtani angol nyelven a www.medis-awards.com címen.

A kutatás elismerése segíthet felhívni a figyelmet a betegbiztonsági kérdésekre is.

Az egyik döntős 2021-ben egy magyar orvos, Nemes Réka, MD, PhD volt, aki a Debreceni Egyetem Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Klinikáján terápiás szaktanácsadóként dolgozik. Dr Nemes úgy véli, hogy kutatásának elismerése segíthet felhívni a figyelmet a betegbiztonsági kérdésekre is. Bár a kutatómunka gyakran késő éjszakába nyúlik, a doktornő azt mondja, hogy soha nem unatkozik, és ez segít abban, hogy elkerülje a kiégést. Klinikai munkája mellett minden nap foglalkozik a kutatásával is, ami bár kimerítő tud lenni és a családjától is sok türelmet igényel, mégis hozzájárul ahhoz, hogy a betegek ellátása javuljon és új tudományos eredményekkel gyarapodjon szakmai közösség.

Legolvasottabb cikkeink