• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Meghalt a négyéves kislány, akit a forró buszban felejtettek

Hírek 2022.06.10 Forrás: Weborvos összeállítás
Meghalt a négyéves kislány, akit a forró buszban felejtettek

A kislányt a Debreceni Egyetem gyermekgyógyászati klinikájának intenzív osztályán kezelték, az orvosok mindent megtettek érte.

A Blikk információi szerint a négyéves kislány, Inez szervezete feladta a harcot a kórházban, ahová a hét közepén a bezárt óvodabusz forró poklából került, miután nyolc órán keresztül nem tudott kiszabadulni a járműből. A lap információi szerint az életveszélyes állapotban kórházba szállított Inez a mai napon, pénteken elhunyt, nem tudták megmenteni az életét, hiába küzdöttek érte az orvosok.

Mint arról szerdán a Blikk elsőként beszámolt, a kislány közel nyolc órán keresztül tartózkodott az óvodabuszban a tűző napon. Reggel fél nyolctól délután háromig. Inez már eszméletlen volt, amikor rátaláltak. Rögtön mentőhelikopter érkezett hozzá, s legalább egy órán keresztül küzdöttek azért, hogy stabilizálják az állapotát. A kislányt nyolc órára felejtették szerdán a tomajmonostorai óvodabuszban, egyelőre nem tudni, hogy történhetett meg a tragédia. Aznap a sofőr volt csak a gyerekekkel.

Szintén a Blikk információi szerint a család egyik közeli barátja a lapnak részletesen mesélt a történtekről. „A bezárt ajtó és elsötétített ablakok mögött esélye sem volt arra, hogy bárki meghallja a segélykiáltását. Inez bizonyára megijedt, hogy eltűntek körülötte a társai és az ajtó is zárva van. Aznap ráadásul pokoli meleg volt, talán 50 fokos is lehetett a busz, amikor a nap a legerősebben tűzött” – mesélte az ismerős.

A kislányt a Debreceni Egyetem gyermekgyógyászati klinikájának intenzív osztályán kezelték. Az egyetem délután közleményben tudatta az MTI-vel: Meghalt a buszban felejtett kislány pénteken a debreceni gyermekklinika intenzív osztályán. Az intenzív osztály szakemberei mindent megtettek, hogy megmentsék a kislány életét, de a legmagasabb szintű ellátás ellenére a gyermek meghalt.

A Telex információi szerint Fazekas Szabolcs, Tomajmonostor fideszes polgármestere péntek reggel a falu honlapján közölt egy három mondatos sajtóközleményt a maga és az önnkormányzat nevében, azt írva, hogy „mély sajnálatunkat fejezem ki a család felé a Tomajmonostorán történt eseményeket illetően”. A közleményben nem szereplnek konkrétumok, az sem derül ki belőle, hogy milyen esetről szól, de a Telex kérdésére egy helyi képviselő megerősítette, hogy a 4 éves, buszban felejtett kislány tragikus halálra reagálnak a polgármester sorai. Fazekas azt írta, hogy „a sajnálatos eset körülményeit a rendőrség és belső eljárás keretében az önkormányzat is vizsgálja.”

Az, hogy gyerekeket forróságban bezárt autóban hagynak, nem ritka jelenség, Amerikában átlagosan 9 naponta hal meg ebben valaki,  írja a Telex. 

Az Országos Mentőszolgálat általánosságban a következő tájékoztatást adta a hasonló esetekről:

A hőguta súlyos, életveszélyes állapot, illetve folyamat, ami azonnali beavatkozást igényel! A nagy hőterhelés és a hőleadás akadályozottsága miatt ilyenkor teljesen felborulhat a szervezet működési egyensúlya, a testhőmérséklet 41 Celsius-fok fölé emelkedhet. Erős, lüktető fejfájás, hányinger, hányás mellett hamarosan tudatzavar majd eszméletlenség alakulhat ki.

Általános első teendők:

Súlyos tünetek, tudatzavar, eszméletlenség esetén azonnali mentőhívás, stabil oldalfekvés megteremtése,

a ruházat eltávolítása, a szoros részek meglazítása (nyakkendő, nadrágszíj),

a bajbajutott hűvös helyre juttatása, lefektetése,

mihamarabbi hideg vizes testborogatás vagy bármilyen más hűtés,

lassan, fokozatosan de bőséges folyadékbevitel megtartott eszmélet mellett - olvasható a Telexen

A kislány életben maradásáért egy ország drukkolt. 

Legolvasottabb cikkeink