• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Megkezdődött a gyermekgyógyászok szakmai konferenciája

Hírek 2022.09.16 Forrás: Weborvos
Megkezdődött a gyermekgyógyászok szakmai konferenciája

A gyermekgyógyászok munkája az elmúlt három évben felértékelődött és a világon mindenhol nőtt a megbecsültségük.

Egy év után ismét találkozik a gyermekgyógyász szakma a Magyar Gyermekorvosok Társaságának (MGYT) 2022. évi Nagygyűlésén Kecskeméten szeptember 15. és 17. között. A határon innen és túlról érkező szakemberek ezúttal is értékelik a gyermekegészségügy helyzetét és megosztják egymással tapasztalataikat. dr. Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke nyitóbeszédében elmondta: a pandémia időszakának világszerte nyertesei voltak a gyermekgyógyászok, mert nőtt a megbecsültségük - idézte a tanácskozásról kiadott közlemény.

A koronavírus-járvány harmadik évében már nem a fertőzésveszélyről vagy a kórképről kell beszélnünk, hanem a Covid okozta szocializációs problémák hatásáról, amelyek begyűrűztek a gyermekellátásba is, a gyermekeknél jelentkező pszichés zavarok formájában – ismertette köszöntőjében dr. Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának elnöke, utalva arra, hogy mára egyre jelentősebb szerephez jutottak a poszt-Covid ambulanciák a növekvő számú mentális betegségekkel küzdők miatt. Hangsúlyozta: a gyermekgyógyászok munkája az elmúlt három évben felértékelődött és mindinkább a figyelem középpontjába került, a világon mindenhol nőtt a megbecsültségük. Emlékeztetett: a gyermekorvosok továbbra is teljes mellszélességgel kiállnak a kötelező és a Covid elleni védőoltások beadása mellett az alapellátástól a klinikumig.

A szervezet vezetője felhívta a figyelmet a konferencia izgalmas tudományos programjára, ennek jelentős része a határterületeken dolgozók, pl. gyermekszemészek, gyermekbőrgyógyászok, gyermekpszichológusok esetismertetése, az elhangzottak ugyanis a mindennapi gyakorlatban nagyon hasznosak lehetnek. Megerősítette: a teljes egészében személyes jelenlét mellett tartott konferencia továbbra is nélkülözhetetlen helyszíne az orvosszakmai kérdések megvitatásának, a pezsgő hangulatú eszmecseréknek, valamint a kötetlen beszélgetéseknek.

A Magyar Gyermekorvosok Társaságának idei, kecskeméti Nagygyűlésének tematikája minden eddiginél sokszínűbb, számos témában több mint 200 előadót hallgathat meg a közönség, a konferenciának több mint 400 vendége lesz. A résztvevők összegzik a gyermekellátás aktualitásait, szót ejtve arról, mennyire szelidült meg a Covid-19 a járvány 3. évében, hogy állunk az immunizációval, és miben segíthet a LONG-Covid-ellátás. A nemzetközi tudományos életben is elismert, jeles professzoraink beszélnek a legújabb terápiás és diagnosztikai eljárásokról, a legígéretesebb gyermekgyógyászati alapkutatásokról, és a telemedicina sikereiről. A jelenlévők hallhatnak a gyermekgyógyászok és a szakma határterületén dolgozók közös munkájának eredményességéről, továbbá az egyes ellátási szintek egymásrautaltságáról, lehetőségeik kiaknázásáról. Az utóbbi évek hagyományaihoz híven szakmapolitikai kérdésekről is elmondják véleményüket a meghívott előadók, egyúttal az eseményen átadják majd a Társaság nívós díjait - írták.

Nyitókép (bj): Dr. Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társasága elnöke, Dr. Gondos Miklós, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház főigazgatója, Dr. Velkey György, a Magyar Gyermekorvosok Társasága tanácsadó elnöke, a Bethesda Gyermekkórház főigazgatója, Dr. Tálosi Gyula, a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Gyermekosztályának osztályvezetője. Forrás: Gyermekorvosi Hírmondó)

Legolvasottabb cikkeink