• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

    • Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

      Covid-kátyúból kilábaló egynapos sebészeti ellátások

Megkezdődött a világ legnagyobb egészségügyi szakvására

Hírek 2019.11.18 Forrás: Weborvos Szerző:
Megkezdődött a világ legnagyobb egészségügyi szakvására

A rendezvény négy napján 170 országból érkeznek szakemberek a világ szinte minden tájáról.

November 18-án reggel megnyitotta kapuit a Düsseldorfi Kiállítási Központ az egészségügy területén dolgozó szakemberek előtt. Megkezdődött a világ legnagyobb egészségügyi szakvására. Valójában három egymáshoz kapcsolódó rendezvényről van szó. A MEDICA 2019 kiállításon közel 50 éve mutatják be termékeiket és kínálják szolgáltatásaikat a világ különböző pontjain tevékenykedő vállalkozások. Ebben az évben 5450 kiállító 70 országból jelenik meg a standokon. A COMPAMED (a párhuzamos beszállítók vására) 28. alkalommal kerül megrendezésre. Itt 789 kiállító 41 nemzetet képvisel. A 42. német kórházi konferencia a MEDICA HEALTH IT FÓRUM többek között a klinikákon belüli digitalizációs projekteket vizsgálja, kiemelt témák lesznek az elkövetkező napokban a Big DATA, a mesterséges intelligencia és a kiberbiztonság.

A rendezők arra készülnek – az előzetes foglalások, regisztráció és információk alapján –, hogy a rendezvény négy napján 170 országból érkeznek szakemberek a világ szinte minden tájáról. A szervezők arra számítanak, hogy idén is eléri a rendezvény látogatóinak száma a tavalyi 120 ezer főt a négy nap alatt.

A legtöbb, csaknem ezerkétszáz kiállító értelemszerűen Németországból jelentkezett. Igen nagy számban jelentek meg a kínai vállalkozások is. Az 1144 kínai vállalkozás a termékek széles skáláját vonultatja fel. Az Amerikai Egyesült Államokból 528 kiállító jelentkezett be. A házigazdák után a legnagyobb számú európai nemzeti vállalkozás Olaszországból érkezett, számuk 414. A Koreai Köztársaságból 287, Franciaországból 279, Tajvanról 253 és Nagy-Britanniából 246 kiállító mutatkozik be a rendezvényen. Ezek a legnagyobb kiállítót felvonultató nemzetek. A kisebb országok is jelentős számú kiállítóval jelentkeztek. Ausztriából például 74, Csehországból 45, Szlovákiából 14 vállalkozás kínálja termékeit és szolgáltatásait. Magyarországról 35 vállalkozás vesz részt a rendezvényen. Közülük 15-öt a HEPA a Magyar Exportfejlesztési Ügynökség a közös magyar standon mutat be. 20 magyar vállalkozás önálló standon jelentkezik a tematikus beosztás szerint. A hatalmas kiállítási terület 18 csarnokát ugyanis a szervezők tematikusan rendezték be. Az Izotóp Intézet Kft fennállása óta, azaz 28. alkalommal vesz részt a rendezvényen. Lakatos Mihály a cég ügyvezető igazgatója a megnyitó után megjegyezte, hogy fontos számukra ez a rendezvény, mert számos üzleti partnerükkel tudnak érdemi tárgyalásokat folytatni. Ez azért is fontos, mert 80 ország cégeivel tartanak rendszeres kapcsolatot.

A MEDICA az egyértelműen megtervezett és felépített sémán keresztül végigkíséri az érdeklődő szakembereket az ambuláns és a fekvőbeteg-ellátás iránti igények kielégítésének teljes spektrumán. A csarnokok témákra vannak osztva. Mintegy 2500 kiállító kínálja termékeit, szolgáltatásait elektromedicina, orvosi technika témakörben. Külön területen helyezkednek el a laboratóriumi technológia, diagnosztika vállalkozásai. Külön csarnokot kaptak a fizioterápiás eszközöket, ortopédiai technológiát képviselő vállalkozások. Elkülönítetten mutatkozhatnak be az árukat és fogyóeszközöket gyártók és forgalmazók, az információs és kommunikációs technológia képviselői, valamint a kórházak és szakrendelők részére az orvosi bútorokat és speciális berendezéseket szállítók.

Minden bizonnyal sok érdeklődőt vonz majd a MEDICA START-UP PARK 2019, ahol az induló vállalkozók, vállalkozások mutatkozhatnak be. Ebben az évben 18 országból 36 kezdő vállalkozás kapott lehetőséget a szereplésre.

Az előzetes információk szerint jelentős érdeklődésre számítanak a szervezők a kórházi konferencia keretében az „Egészségügy Európában: Kihívások a kórházi menedzsmentben” mottó alatt megszervezésre kerülő megbeszélés iránt. A kórházi nap részeként kerül sor a Kórházvezetők Európai Szövetségének (EVKM) európai napjának megszervezésére. A témák: a Brexit következményei az európai klinikákra és az egészségügyi ellátásra olyan európai országokban, mint Luxemburg, Lengyelország, Portugália, Svédország és Svájc; a betegek biztonsága az első; az orvostechnikai eszközök fejlesztése stb.

Legolvasottabb cikkeink