• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Megrajzolták orvosukat - ők a nyertesek

Hírek Forrás: Weborvos

Az ősszel meghirdetett Astellas Gyermekrajz Pályázaton 383 gyermek indult, rájuk szavaztak.

A pályázók arra vállalkoztak, hogy a világ legkedvesebb doktor nénijével, illetve doktor bácsijával kapcsolatos kedvenc történetüket megrajzolják, s ezzel hálájájukat, köszönetüket, valamint orvosuk iránti szeretetüket a nyilvánosság előtt bemutassák. A csodálatos rajzokat először a zsűri értékelte, majd az internetes közönségszavazás során a rajongóké lett a főszerep. A rajzokra, festményekre és egyéb technikával készült munkákra a mintegy 6000 fő részvételével zajló szavazás tegnap éjféli zárásáig összesen 19.210 szavazat érkezett be. Az egyes korosztályok legjobbjai 2014. március 7-én, a Fővárosi Szabó Ervin Könyvtárban megrendezendő ünnepségen az idei közönségdíjat, a zsűri általi rangsor élén állók pedig a pályázat fődíját vehetik át.

A 2013-es Astellas Gyermekrajz Pályázat közönségszavazásán az 5-6 éves korosztályban 1063 szavazattal a 6 esztendős Banó Zsófi (Kecskemét-Hetényegyháza, Bács-Kiskun megye) „Szeretlek Doktor néni" c. munkája lett az első helyezett. A második helyen 751 szavazattal Ugrai Cintia Mira (Nyíregyháza, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) „Anyával és testvéremmel a doktor néninél" című rajza, a harmadik helyen pedig 309 szavazattal Konkoly Mira Emili (Bicsérd, Baranya megye) „A doktor néni gyógyít" című alkotása végzett. A 7-9 éves korosztály dobogójának legtetejére 1015 szavazattal Görög Adrienn (Bögöte, Vas megye) „Egy szép őszi napon" című munkája került. A második legjobb alkotásnak 904 szavazattal Daiki Nikkó (Budapest) „A példamutató Doktor néni" rajza bizonyult. Ebben a korcsoportban a harmadik helyre 852 szavazattal Lévai Levente Imre (Tiszavasvári, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) „Oltás után is mosolyogva a doktor bácsival és testvéreimmel" c. alkotása került. Az idei pályázat legfelső, azaz a 10-12 éves korcsoportjában a közönségszavazás során a következő sorrend alakult ki: 1020 szavazattal az első helyen végzett Meskó Dóra (Budapest) „A világon Ő a legjobb!" c. rajza, második lett 888 szavazattal Lévai Nikoletta Bianka (Tiszavasvári, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye) „Ying-Yang, avagy minden rosszban van valami jó" c. munkája, a harmadik helyet pedig 475 szavazattal Kiss Marcell (Budapest) „Szeretettel is lehet gyógyítani" című rajza szerezte meg.

Míg a közönségszavazás az idei közönségdíjakról, a zsűri a pályázat dobogósairól, valamint fődíjasairól döntött. A zsűritagok az értékelés során a rajzban megjelenő gondolatot, a kivitelezést, a képi kifejezés minőségét egyaránt figyelembe véve, a három korcsoportban közösen az alábbi rangsort állították fel:

5-6 éves korosztály:
1. helyezett: Török Rebeka (Szentes, Csongrád megye)
2. helyezett: Ihász Bernadett (Dunaföldvár, Tolna megye)
Tomcsik Zétény (Szentes, Csongrád megye)
3. helyezett: Mózes-Takács Milla (Pécs, Baranya megye)

7-9 éves korosztály
1. helyezett: Németh Maja Marianna (Budaörs, Pest megye)
2. helyezett: Őze Virág (Szentes, Csongrád megye)
Peresztegi Hanna (Budapest)
3. helyezett: Sőrés Vajk (Szentes, Csongrád megye)

10-12 éves korosztály
1. helyezett: Szarka Benedek (Budapest)
2. helyezett: Nagy Olivér (Debrecen, Hajdú-Bihar megye)
3. helyezett: Kiss Marcell (Tiszavasvári, Szabolcs-Szatmár-Bereg megye)

Bár a pályázati kiírás nem tette kötelezővé, hogy a rajzok mellé rövid történetek is érkezzenek, mégis sokan vállalkoztak arra, hogy néhány sorban leírják, miért az ő doktor nénijük, doktor bácsijuk a legkedvesebb az egész világon. A háláról, szeretetről és kötődésről szóló, olykor megható történeteket a zsűri a rajzok értékelése során örömmel olvasta el és közülük a következő 7 pályázó gyermek írását emelte ki:

Bazsó Máté (9 éves, Szeged): Egy meglepő kérdés

Daiki Nikkó (8 éves, Budapest): A példamutató Doktor néni

Dankai Ágnes (8 éves, Nagymaros): Végre iskolába mehetek

Kiss Marcell (10 éves, Tiszavasvári): Szeretettel is lehet gyógyítani

Őze Csanád (6 éves, Szentes): Zéti baba megviccelte Erika nénit

Peresztegi Hanna (9 éves, Budapest): Kedves Naplóm!

Szarka Benedek (11 éves, Budapest): Az igazi gyógyítók

Ugrai Cintia Mira (6 éves, Nyíregyháza): Anyával és testvéremmel a doktor néninél

A 2013-as Astellas Gyermekrajz Pályázaton a legtöbb rajz Dr. Percs Ágnes keceli, valamint Dr. Végh Erika szentesi házi gyermekorvosokról készült.

Az Astellas Gyermekrajz Pályázat idei zsűrijének tagjai a következők voltak: Janikovszky János, a Móra Könyvkiadó elnök-vezérigazgatója, Bartos Erika meseíró és -rajzoló, Varga Edit, az MTVA szerkesztő-műsorvezetője, Dr. Hauser Péter gyermekonkológus szakorvos, Dr. Badacsonyi Szabolcs, a Gyermekgyógyászati Továbbképző Szemle szerkesztőbizottsági elnöke, Dr. Rigler Ilona, a Heim Pál Gyermekkórház Mentálhigiénés Központjának vezetője, Dr. Gárdos László, a Magyar Gyermekorvosok Társaságának főtitkára, Dr. Dolowschiák Annamária házi gyermekorvos, valamint a számos hazai gyermekkönyv illusztrátoraként ismert Kalmár István.

Legolvasottabb cikkeink