• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

MESZK-kampány a pályaválasztás előtt állóknak

Hírek 2020.09.05 Forrás: Weborvos
MESZK-kampány a pályaválasztás előtt állóknak

2020-ban is tovább folytatja az egészségügyi hivatást népszerűsítő országos kampányát a szakdolgozói kamara.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, közreműködve a Life Time Média Kft-vel 2020-ban is tovább folytatja az egészségügyi hivatást népszerűsítő országos kampányát. Az előző évek hagyományát követve ismét megjelenünk papír alapú magazinunkkal. Ezzel elsősorban a szülők és az általános és középiskolai tanárok ismereteit szeretnénk bővíteni az egészségügyi szakképzés technikumi rendszeréről, valamint az egészségtudományi felsőoktatásban rejlő további lehetőségekről. Mindezen információkat a Kamara hivatalos folyóirata, a HIVATÁSUNK Pályaválasztás 2021 címen megjelenő különszámban adjuk közre 25 ezer példányban - tudatta közleményben a köztestület.

Mint írták, a tavalyi kampány tapasztalati alapján döntöttünk úgy, hogy idén sokkal nagyobb hangsúlyt kívánunk fordítani az egyes szakmaterületeken dolgozó fiatalok személyes vallomásainak kidolgozására, hiszen ők képesek a leghitelesebben megszólítani a jövő generációit. Ők azok, akik saját példáikon keresztül tudják pályaválasztásukat, munkájukat népszerűsíteni. Ezen elvárások alapján születettek meg az új filmjeink is. Olyan, az egészségügyi hivatást népszerűsítő interjúk készültek el, melynek bemutatását ismét az iskolai tanév kezdetére időzítette a Kamara azzal a céllal, hogy a 2020/2021-es tanévben a most még iskolapadban ülő, a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, a következő generációnak bemutassák a szakdolgozói munka érdekes és izgalmas világát. Az egyenként másfél perces interjúkban öt fiatal szakdolgozó vall hivatásáról, pályájáról és hívja a fiatalokat az egészségügy területére. Ezen kisfilmekben laboratóriumi diagnosztika, védőnői ellátás, valamint a népegészségügyi felügyelői terület mellet az idős- és a sürgősségi ápolás területén tevékenykedő szakemberek közreműködésével szólunk a pályaválasztókhoz. Kamarai magazinunk elektronikus változatát évek óta nagy sikerrel adjuk közre.

Korábbi tapasztalatinkat felhasználva készült el a HIVATÁSUNK lap különszámának lapozható, elektronikus verziója is. E kampányunkra kialakított honlap és közösségi felület segíti a következő félév területi és országos szintű pályaválasztási rendezvényeit és programjait, ahol a fiatalok figyelmét az egészségügyi hivatásra kívánjuk felhívni - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink