• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

MESZK-kampány a pályaválasztás előtt állóknak

Hírek 2020.09.05 Forrás: Weborvos
MESZK-kampány a pályaválasztás előtt állóknak

2020-ban is tovább folytatja az egészségügyi hivatást népszerűsítő országos kampányát a szakdolgozói kamara.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara, közreműködve a Life Time Média Kft-vel 2020-ban is tovább folytatja az egészségügyi hivatást népszerűsítő országos kampányát. Az előző évek hagyományát követve ismét megjelenünk papír alapú magazinunkkal. Ezzel elsősorban a szülők és az általános és középiskolai tanárok ismereteit szeretnénk bővíteni az egészségügyi szakképzés technikumi rendszeréről, valamint az egészségtudományi felsőoktatásban rejlő további lehetőségekről. Mindezen információkat a Kamara hivatalos folyóirata, a HIVATÁSUNK Pályaválasztás 2021 címen megjelenő különszámban adjuk közre 25 ezer példányban - tudatta közleményben a köztestület.

Mint írták, a tavalyi kampány tapasztalati alapján döntöttünk úgy, hogy idén sokkal nagyobb hangsúlyt kívánunk fordítani az egyes szakmaterületeken dolgozó fiatalok személyes vallomásainak kidolgozására, hiszen ők képesek a leghitelesebben megszólítani a jövő generációit. Ők azok, akik saját példáikon keresztül tudják pályaválasztásukat, munkájukat népszerűsíteni. Ezen elvárások alapján születettek meg az új filmjeink is. Olyan, az egészségügyi hivatást népszerűsítő interjúk készültek el, melynek bemutatását ismét az iskolai tanév kezdetére időzítette a Kamara azzal a céllal, hogy a 2020/2021-es tanévben a most még iskolapadban ülő, a pályaválasztás előtt álló fiataloknak, a következő generációnak bemutassák a szakdolgozói munka érdekes és izgalmas világát. Az egyenként másfél perces interjúkban öt fiatal szakdolgozó vall hivatásáról, pályájáról és hívja a fiatalokat az egészségügy területére. Ezen kisfilmekben laboratóriumi diagnosztika, védőnői ellátás, valamint a népegészségügyi felügyelői terület mellet az idős- és a sürgősségi ápolás területén tevékenykedő szakemberek közreműködésével szólunk a pályaválasztókhoz. Kamarai magazinunk elektronikus változatát évek óta nagy sikerrel adjuk közre.

Korábbi tapasztalatinkat felhasználva készült el a HIVATÁSUNK lap különszámának lapozható, elektronikus verziója is. E kampányunkra kialakított honlap és közösségi felület segíti a következő félév területi és országos szintű pályaválasztási rendezvényeit és programjait, ahol a fiatalok figyelmét az egészségügyi hivatásra kívánjuk felhívni - áll a közleményben.

Legolvasottabb cikkeink