• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Minden sport mindenkié! Jótékonysági akció

Hírek 2020.07.09 Forrás: Weborvos
Minden sport mindenkié! Jótékonysági akció

Jótékonysági árverés a szervátültetettekért az Exatlon Hungary nyerteseivel és parakajakos bajnokokkal.

A sportteljesítmény öröme és közösségi élménye nem pusztán az ép emberek kiváltsága. A sportban a fizikai vagy értelmi sérültséggel élők is aktívan és eredményesen részt tudnak venni, legyen szó szinte bármilyen sportágról. Szervátültetettek esetén a rendszeres mozgás, a sport bizonyítottan plusz életéveket jelenthet. A Civilút Alapítvány, a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Ergométer Szövetség online jótékonysági árverést szervez a Magyar Szervátültetettek Szövetsége javára. A licitálás július 6-án indult, ép és sérült sportolók fognak össze, hogy minél magasabb összeg folyjon be a szövetség javára - tudatták a szervezől közleményben.

Az esemény jelentősége az is, hogy segítő szervezetek fognak össze azért, hogy egy hozzájuk hasonló segítő szervezet munkáját támogathassák ” - mondta el Ruttkay Réka, a Civilút Alapítvány kuratóriumának elnöke.

„A program két részből áll. A mai naptól szombatig folyamatosan lehet licitálni az online térben a Magyar Szervátültetettek Szövetsége sportolóinak javára, a hétvégén pedig egy jótékonysági evezéssel elismert sportolóink is hozzájárulnak az eredményhez – tette hozzá a szervező Civilút Alapítvány vezetője.

Élő stream a Duna Arénából

Dr. Busa Gabriella, Böjte Dávid és Kempf Zozo, az Exatlon Hungary győztesei és sportolói, valamint két, nagyszerű eredményeket elért parakajakos, Varga Katalin paralimpiai 5. helyezett, vb. 4. és Eb. 3. helyezett és Kiss Péter világ-és Európa-bajnok bizonyítják, hogy a sportban és a sporttal minden lehetséges. A licitzáró online műsor élő közvetítésében a nézők jobban megismerhetik a sportolókat, akik egy evezős versenyen is összemérik teljesítményüket a Magyar Ergométer Szövetség gépein.

Jótékonysági árverés

Az aukció legmagasabb befolyó felajánlása a Magyar Szervátültetettek Szövetségének a szervátültetettek rendszeres mozgásáért, sportjáért végzett munkáját támogatja. A szövetség szeretné, ha vidéken is sikerülne sportolási lehetőségeket, edzőket biztosítani a szervátültetettek számára.  A Civilút Alapítvány a Magyar Paralimpiai Bizottság és a Magyar Ergométer Szövetség jótékonysági aukcióra invitál minden sportot és társadalmi ügyeket támogatni kívánó licitálót. A legnagyobb összeget ajánló különleges élménnyel lesz gazdagabb: a négy kiváló sportolóval részt vehet egy közös vacsorán.  

Licitálni a Civilút Alapítvány facebook oldalán lehet 2020. július 6-án 10.00 órától 

A licitet 2020. július 11-én 11.15 órakor zárjuk. A nyertes nevét a Minden sport mindenkié! licitzáró rendezvényen hirdetjük ki az élő facebook közvetítésben - írták.

Legolvasottabb cikkeink