• nátha
  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

  • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

   A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

  • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

   Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Ne legyenek annyira elzárva a külvilágtól a kisbetegek

Hírek 2019.06.02 Forrás: Weborvos
Ne legyenek annyira elzárva a külvilágtól a kisbetegek

Gamer sztárokkal mérték össze tudásukat a Szent László Kórház gyermek csontvelő-transzplantációs osztályának betegei.

A kórházakban kezelt, súlyosan beteg gyermekek gyógyítása hosszú és megterhelő folyamat. Ebben a nehéz időszakban a gyermekeknek sokszor heteket vagy akár hónapokat kell családjuk, szeretteik nélkül, a külvilágtól elzárva tölteniük. A UPC ezért döntött úgy 2009-ben, hogy elindítja a Falakon át programot, és oda viszi el a szélessávú internetet és digitális kábeltévészolgáltatást, ahol a legnagyobb szükség van rá: a korlátozott erőforrásokkal rendelkező csecsemő- és gyermekosztályokra. Immáron 10 éve sikeresen működik a Falakon át program, amelyben 12 intézménybe, közel 40 helyszínre juttatták el díjmentesen a szélessávú internetet és a kábeltévé szolgáltatást. A szolgáltató bízik benne, hogy ha csak kicsit is, de javítani tudnak ezzel a gyerekek közérzetén, kellemesebbé tehetjük a kórházban eltöltött időt és megkönnyíthetjük a külvilággal, hozzátartozókkal és barátokkal való kapcsolattartást.

A Szent László Kórházat és az ennek részeként működő, csontvelő-transzplantáción átesett gyermekekkel és családjukkal foglalkozó Démétér Házat is ellátják szélessávú internettel.

A  Falakon át program 10. évfordulója alkalmából meglepte a Ház még kezelés alatt álló és már gyógyult gyerekeit azzal, hogy virtuálisan elvitte őket a PlayIT Show-ra, hazánk egyik legnagyobb, évente megrendezésre kerülő gamer rendezvényére. A kórház kisbetegeivel nemcsak a látogatóknak és az újságíróknak volt lehetőségük játszani, hiszen négy ismert gamer YouTuber, DoggyAndi, IcBlueBird, Kovács „Videojáték” Zsolti és Szalay Isti is beszállt a SpeedRunners megmérettetésbe. A kitelepített konzolok segítségével a gamerek és a látogatók több órán keresztül játszhattak a gyerekekkel, akikkel videóhívással tartották a kapcsolatot.

„Az onkológiai kezelések nemcsak megterhelők, de gyakran el is húzódnak, a gyerekek pedig így hosszú időt töltenek el távol az otthonuktól, pont akkor, amikor a legnagyobb szükségük van szeretteik támogatására. Hálásak vagyunk a UPC-nek, hiszen a Falakon át programnak köszönhetően a gyerekeknek lehetősége van kapcsolatot tartani barátaikkal, családjukkal a látogatási időn kívül is, az osztályon eltöltött idő pedig így egy kicsit könnyebben telik. A program maradandó emlék lesz a gyerekeknek, hiszen sokaknak nem lett volna lehetőségük eljutni egy hasonló rendezvényre” – mondta az esemény kapcsán dr. Kriván Gergely osztályvezető főorvos, a Magyar Gyermekonkológiai Hálózat elnöke.

Legolvasottabb cikkeink