• nátha
  • A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

   A nátha ellen a mai napig nem tudunk mit tenni

  • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

   Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

  • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

   Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

 • melanóma
  • Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

   Drámai mértékben nő a melanomás esetek száma

  • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

   Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

  • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

   A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

 • egynapos sebészet
  • Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

   Egynapos sebészet Pakson: hamarosan újraindulhat az ellátás?

  • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

  • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

   Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

Negyedévre átvállalják a rohamkocsi működtetését

Hírek 2024.07.05 Forrás: MTI nyomán
Negyedévre átvállalják a rohamkocsi működtetését

A hazai gyorsforgalmi utak nagy részét üzemeltető, fenntartó és felújító vállalat és a Peter Cerny Alapítvány kapcsolata tavaly kezdődött.

Negyedévre átvállalja és 66 millió forinttal támogatja a Peter Cerny Alapítvány egyik rohamkocsijának működtetését az MKIF Magyar Koncessziós Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. - tájékoztatta a Mészáros Csoport kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-t. A MKIF, a Peter Cerny Alapítvány és a Pro Filii Alapítvány közös közleménye szerint a társaság ezzel három hónapra biztosítja a hazai kora- és újszülött mentés zászlóshajójának zavartalan működését.

A közleményben azt írták, hogy a hazai gyorsforgalmi utak nagy részét üzemeltető, fenntartó és felújító vállalat és a Peter Cerny Alapítvány kapcsolata tavaly kezdődött. 2023. augusztusában egy, a mentőautókba rendszeresített úgynevezett vérgázelemző készülék beszerzését támogatta a társaság a Pro Filii Alapítványon keresztül. Az eszköz egy csepp vérből már a helyszínen képes életmentő információkat adni az orvosoknak arról, milyen ellátásra van szüksége egy segítségre szoruló picinek - ismertették, hozzáfűzve, hogy ez az eszköz rögtön az első napon életet mentett.

A napokban 35 éves fennállását ünneplő Peter Cerny Alapítvány a Beteg Koraszülöttek Gyógyításáért 1989 óta üzemelteti folyamatosan az éjjel-nappal működő koraszülött mentő- és szállító rohamkocsi szolgálatát - emlékeztettek a közleményben, hozzátéve, hogy a négymillió lakosú közép-magyarországi régióban az alapítvány évente 35 ezer szülésből 2800 koraszülött, illetve beteg újszülött optimális életkezdését, minőségi túlélését biztosítja. Működése során az alapítvány eddig több mint 95 ezer koraszülött és beteg újszülött mentésében és szakszerű szállításában vett részt - tájékoztattak.

Somogyvári Zsolt, a Peter Cerny Alapítvány elnöke a támogatásról szólva kiemelte: "olykor a segítő is segítségre szorul, a legjobbkor érkezett az MKIF Zrt. felajánlása a Pro Filii Alapítványon keresztül. A Peter Cerny Alapítványi Mentőszolgálat valamennyi szakembere nevében hálásan köszönjük a gyors és szó szerint életmentő támogatást, amellyel közel 700 koraszülött mentését és szállítását fogjuk tudni biztosítani a nyár során" - idézték a közleményben az alapítványi elnök szavait.