• nátha
    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

    • Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

      Immunerősítést már nyár végén érdemes elkezdeni

    • Itt az ősz, már támadnak a vírusok

      Itt az ősz, már támadnak a vírusok

  • melanóma
    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

    • A betegségről a melanoma világnapján

      A betegségről a melanoma világnapján

    • Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

      Melanoma: Fedezze fel időben az árulkodó jeleket!

  • egynapos sebészet
    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

    • Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

      Profilbővítést tervez a sikeres egynapos sebészet

    • Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

      Megtriplázható az egynapos műtétek száma hazánkban

Nem a főzőkonyhán került a rovarlárva az iskolai levesbe

Hírek 2019.05.22 Forrás: MTI
Nem a főzőkonyhán került a rovarlárva az iskolai levesbe

Még május elején fedezték fel a lárvát a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola tálalókonyháján.

Nem a főzőkonyhán szennyeződött az a lebbencsleves, amelyben rovarlárvát találtak egy kerepesi iskolai menzán - állapította meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A helyszíni vizsgálatok tapasztalatai alapján kizárható, hogy a főzőkonyhán szennyeződött az a kifogásolt lebbencsleves, amelyet május elején szolgáltak fel a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tálalókonyháján - olvasható a hivatalnak az étkeztetést végző Hungast Vital Kft.-hez eljuttatott levelében, amelyet a cég küldött el kedden.

A dokumentumban a Nébih azt írta, hogy ellenőrizték az iskola tálalókonyháját, az eltett ételt laboratóriumi vizsgálatnak vetették alá. Hatósági ellenőrzéssel egybekötött mintavétel történt a tálalókonyhát ellátó étterem főzőkonyhájában is. A tapasztalatok alapján kizárható, hogy a leves a főzőkonyhán szennyeződött, a laboratóriumi vizsgálatok továbbá egyértelműen igazolják a minták tisztaságát, azaz mentességét kártevőktől és azok maradványaitól - írta a Nébih a Hungast Vital Kft.-nek.

Az étkeztetést végző cég közleményt is kiadott: A kerepesi menzán a levesbe került rovarlárva ügyében indított hatósági vizsgálat során bebizonyosodott, hogy nem a Hungast Vital Kft. a hibás. Kiemelték: a Nébih által kiadott hivatalos dokumentum is megerősíti, hogy nem a főzőkonyhán került az ételbe az idegen anyag. 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink