• nátha
    • A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

      A vírus, amit a kisgyerekes szülőknek fontos ismerniük

    • Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

      Nátha, megfázás: mikor forduljunk orvoshoz?

    • A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

      A tüdőgyógyász szerint a náthának is lehetnek szövődményei

  • melanóma
    • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

      Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

    • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

      A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

    • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

      Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

  • egynapos sebészet
    • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

      Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

    • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

      Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

    • Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

      Egy területen jó teljesítményt nyújt az egészségügy

Nem a főzőkonyhán került a rovarlárva az iskolai levesbe

Hírek 2019.05.22 Forrás: MTI
Nem a főzőkonyhán került a rovarlárva az iskolai levesbe

Még május elején fedezték fel a lárvát a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola tálalókonyháján.

Nem a főzőkonyhán szennyeződött az a lebbencsleves, amelyben rovarlárvát találtak egy kerepesi iskolai menzán - állapította meg a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih).

A helyszíni vizsgálatok tapasztalatai alapján kizárható, hogy a főzőkonyhán szennyeződött az a kifogásolt lebbencsleves, amelyet május elején szolgáltak fel a kerepesi Széchenyi István Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tálalókonyháján - olvasható a hivatalnak az étkeztetést végző Hungast Vital Kft.-hez eljuttatott levelében, amelyet a cég küldött el kedden.

A dokumentumban a Nébih azt írta, hogy ellenőrizték az iskola tálalókonyháját, az eltett ételt laboratóriumi vizsgálatnak vetették alá. Hatósági ellenőrzéssel egybekötött mintavétel történt a tálalókonyhát ellátó étterem főzőkonyhájában is. A tapasztalatok alapján kizárható, hogy a leves a főzőkonyhán szennyeződött, a laboratóriumi vizsgálatok továbbá egyértelműen igazolják a minták tisztaságát, azaz mentességét kártevőktől és azok maradványaitól - írta a Nébih a Hungast Vital Kft.-nek.

Az étkeztetést végző cég közleményt is kiadott: A kerepesi menzán a levesbe került rovarlárva ügyében indított hatósági vizsgálat során bebizonyosodott, hogy nem a Hungast Vital Kft. a hibás. Kiemelték: a Nébih által kiadott hivatalos dokumentum is megerősíti, hogy nem a főzőkonyhán került az ételbe az idegen anyag. 

Kapcsolódó hírek

Legolvasottabb cikkeink