• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

 • egynapos sebészet
  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

Nemzetközi szülészeti konferencia Budapesten

Hírek 2018.12.03 Forrás: Weborvos
Nemzetközi szülészeti konferencia Budapesten

A szakmai előadások, workshopok szeretnének rávilágítani a szülészeti ellátás kihívásaira, a társadalmi elvárásokra.

A szülészeti ellátás hazai és nemzetközi kihívásai, társadalmi elvárásai, a legújabb kutatási gyakorlatok és eredmények kerülnek terítékre a december 6-8. között megrendezésre kerülő Nemzetközi Szülészeti Konferencián. A Mindent a Nőkért Alapítvány és a Magyar Szülésznők Egyesülete meghívására számos külföldi elismert szaktekintély érkezik, mint Dr. Sally Pairman, a Szülésznők Nemzetközi Szövetsége (ICM) elnöke, Mervi Jokinnen, az Európai Szülésznői Szövetség (EMA) elnöke, Ibu Robin Lim “CNN” Hero of the Year díjas bába és Dr. Michel Odent francia orvos. Előadásaik mellett szó esik majd többek között a várandósgondozás, a vízben szülés, a szoptatás, a homeopátia és aromaterápia jelentőségéről, valamint egy magyar találmányról, amely a várandóság és szülés alatti oxigénhiányos állapot megelőzését támogatja - invitálják az érdeklődőket a szervezők.

A konferencián az ország több szülészeti osztálya is bemutatkozik annak érdekében, hogy az egészségügyben dolgozók minél többet megtudhassanak egymás módszereiről, és tanuljanak egymástól. A programban kiemelt helyet kap a Magyar Szülészet helyzetének ismertetése hazai statisztikák prezentálásával, miközben körbejárják az otthonszülés kérdését is. A magyarországi szülészeti ellátáson kívül a holland, brit és török modelleket is bemutatják, valamint olyan külföldi szaktekintélyek osztják meg a résztvevőkkel tapasztalataikat, mint Dr. Sally Pairman, a Szülésznők Nemzetközi Szövetsége (ICM) elnöke, Mervi Jokinnen, az Európai Szülésznői Szövetség (EMA) elnöke, Ibu Robin Lim “CNN” Hero of the Year díjas bába és Dr. Michel Odent francia orvos, kutató. Mindezeken túl még arról is szót ejtenek majd, hogyan lehet a magyar szülésznői végzettséggel külföldön érvényesülni.

A szakmai előadások, workshopok szeretnének rávilágítani a szülészeti ellátás legnagyobb kihívásaira és az ehhez kapcsolódó, változó társadalmi elvárásokra. A rendezvényen fókuszba kerülnek a legújabb kutatási gyakorlatok és eredmények, és egy magyar találmányt is bemutatnak, amely a hypoxia, a várandósság és a szülés alatti oxigénhiányos állapot megelőzését támogatja. A várandósgondozásban rejlő lehetőségeket változatos workshopokon keresztül mutatják majd be, nemcsak a vízben szülés, de a szoptatás, homeopátia és aromaterápia is napirendre kerül.

A részletes program: ITT elérhető.

A részvétel regisztrációhoz kötött, a helyek korlátozottak!

Legolvasottabb cikkeink