• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

   Ismeri a melanoma 15 rizikófaktorát?

  • A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

   A mesterséges intelligencia az anyajegyszűrésben

  • Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

   Segítenek a szűrőkampányok a melanoma felismerésében

 • egynapos sebészet
  • Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

   Duplájára nőtt az egynapos sebészeti ellátások aránya

  • Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

   Két és félszer több az egynapos műtét a győri Petz-kórházban

  • Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

   Egynapos ellátási egységet adtak át a pécsi szívcentrumban

Nőnek lenni a 21. században - az egészségügyben

Hírek Forrás: Weborvos

Kitartóak és precízek és nagyon megbízhatóak, nagyon jó hölgyekkel dolgozni.

Exkluzív nőnapi videóüzenettel ünnepeli egyéves indulását a „21 Nő az egészségügyért" alapítvány. A civil szervezetet a Hungaropharma Zrt. alapította azzal a céllal, hogy híd legyen az egészségügy és az edukáció között, fejlessze, illetve bővítse a lakosság egészségtudatosságát, a magyar egészségügy 21 női prominens szereplőjének közreműködésével. A videóüzenetben megszólal dr. Feller Antal alapító, dr. Nagy Anikó és Béres Klára és az alapítvány tagjai – mindannyian egyetértenek abban, hogy: hagyományok, hitelesség, becsületesség, jövőkép nélkül nem élhetünk és megérett az idő arra, hogy a 21. század végre használja, és éljen is a hölgyek erejével, tudásával. Ennek adnak hangot a közös üzenetükben, az alapítvány 21 tagja nevében.

Nagy Anikó: ma, aki az egészségügyben dolgozik, azoknak a többsége hivatástudatból, emberszeretetből teszi
A Heim Pál Országos Gyermekgyógyászati Intézet főorvos-főigazgatója minden reggel körbejárja a hatalmas intézményt, ilyenkor még a kertészekkel is megbeszéli a napi feladatokat. Minden osztályon nagyon várják munkatársai, akik többsége nő, de ez a gyerekgyógyászatban ez elfogadott - mondta a főorvos, aki ugyanakkor mindenki munkáját fontosnak tartja. "Nagyon örülök, hogy ennyi hölgykollegánk van, nagyon kemény, harcos okos hölgyek és akkor, amikor pedig lágynak kell lenni, akkor kedvesek és lágyak. Kitartóak és precízek és nagyon megbízhatóak, nagyon jó hölgyekkel dolgozni. Persze, én hölgy vagyok, de azért azt el kell mondani, hogy a férfi kollegák is nagy áldozatokat hoznak az egészségügyben és a férfiak tevékenysége akár orvosi, akár műtősfiúi vagy ápolói területen ugyanolyan nagy kihívás, ugyanakkora erőfeszítést igényel, mint egy nőnek."

Béres Klára: minden tudás, minden elköteleződés, minden jó csak önmagáért való lenne, ha megtartanánk magunknak
A Béres Zrt. kommunikációs vezetője közismert, tiszteletben tartja a hagyományokat, az értékek tudatos használatát, alkalmazását, mint erőgyűjtő forrást. Szerencsésnek tartja magát, hogy több szerepkörben is az egészség teljességét szolgálhatja a minőség jegyében. „Minden ember rendkívül sokat tehet egészsége érdekében. Amikor odafigyel testi és lelki egészségére. A lelki egészségnek pedig a legfontosabb bázisa a közösség. Amikor az alapítvány 21 nő tagjaként együtt dolgozunk, akkor valami ilyesmit vállaltunk magunkra, hogy 21 egészségben járatos, az egészségre rálátó nő a tudását megossza másokkal és a 21-et összetéve a 21-nek sokszorosát tudja adni környezetének." – fogalmazott Béres Klára.

Feller Antal: az egészségügy az a terület, ahol nincs férfidominancia
„Olyan kiváló helyzetben vagyok, hogy amióta dolgozom, mindig többségében voltak körülöttem a hölgyek. Ez mindig meghatározza egy kicsit a munkahelynek a légkörét, a kommunikációt, a mindennapok minden pillanatát. Ez üdítő hatású, ösztönző" – fogalmazott a piacvezető gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat vezetője, majd hozzátette: „Nagyon sok olyan fontos tulajdonság van, amiket a hölgyektől a férfiak át tudnak venni, akkor egészen biztos, hogy sokkal gyümölcsözőbbé és hatékonyabbá teszi a munkájukat. Az egyik ilyen például az empatikus megközelítés. Az empátiát és a puhaságot nem szeretném összekeverni, mind a kollégáim, mind a vezetőtársai között látom, hogy az empatikus megközelítés nagyon sokszor egy nagyon kemény, nagyon határozott viselkedéssel jár együtt."

Legolvasottabb cikkeink