• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

    • Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

      Megnyílt az egynapos sebészeti ellátás Csepelen

Nyolcan meghaltak a Szabadbattyánnál árokba borult buszban

Hírek Frissítve 2021.08.15 Forrás: MTI - Weborvos összeállítás
Nyolcan meghaltak a Szabadbattyánnál árokba borult buszban

A baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon.

Nyolcan meghaltak, nyolcan sérültek meg súlyosan, negyvenen könnyebben az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbalesetben - közölte az Országos Mentőszolgálat szóvivője az MTI-vel. Győrfi Pál elmondta: 17 Fejér megyei és a környező megyékből küldött egység vett részt a mentésben, a sérülteket a helyszíni ellátás után Siófokra, Veszprémbe, Székesfehérvárra és Budapestre vitték kórházba.

A baleset vasárnap hajnali 4 óra 55 perckor történt az M7-es autópálya 70-es kilométerénél a Budapest felé vezető oldalon. A balesetet szenvedett busz magyar rendszámú volt - közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság a police.hu-n.

Szabó-Bisztricz Anett, a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-vel azt közölte: a busz átszakította a szalagkorlátot és az autópálya felüljárója hídpillérének ütközött.

A buszon több mint ötvenen utaztak, a székesfehérvári hivatásos és a sárszentmihályi önkéntes tűzoltók a megyei katasztrófavédelmi műveleti szolgálat irányítása mellett két irányból, a jármű eleje és hátulja felől kezdték meg az utasok kimentését - mondta. Hozzátette: a tűzoltóknak több ülést, valamint a mennyezetre felfüggesztetett monitorokat is el kellett távolítaniuk, hogy hozzáférjenek a sérültekhez. Tizennégy utast a tűzoltók mentettek ki, a többiek saját erejükből hagyták el a buszt.

Húsz sérültet vittek Székesfehérvárra kórházba

Az M7-es autópályán vasárnap hajnalban történt buszbaleset sérültjei közül 20-at vittek Székesfehérvárra, a Fejér megyei Szent György Kórházba, ellátásuk folyamatos - hangzott el az M1 aktuális csatorna helyszíni tudósításában.

Az M1 információi szerint a szerencsétlenül járt autóbuszon 56-an utaztak, az utasok aludtak, amikor a baleset történt, nagy rázkódásra ébredtek fel, majd a busz felborult. Az M1 úgy tudja, hogy a Horvátországból érkező busz utasai nagyrészt budapestiek, de vannak köztük székesfehérváriak is.. önkormányzat minden tőle telhető segítséget felajánl.

Siófokra tizenegy sérültet vittek

Tizenegy embert vittek a mentők a siófoki kórházba az M7-es autópályán vasárnap hajnalban Szabadbattyánnál történt buszbaleset sérültjei közül - idézte az M1 aktuális csatorna vasárnap délutáni műsorából a ma.hu.

Az M1 helyszíni információi szerint a Siófokra vitt tizenegy sérültből hármat vettek fel a kórház osztályaira - egyikük életveszélyes állapotban van, többszörös sérülésekkel kezelik -, nyolc embert azonban már haza is engedtek.

Már csak egy súlyos sérültet ápoltak Veszprémben

Nyolc sérültet vittek a mentők a veszprémi kórházba az M7-es autópályán, Szabadbattyánnál vasárnap hajnalban történt buszbaleset sérültjei közül, de hetet már haza is engedtek - hangzott el az M1 aktuális csatorna műsorában hétfőn.

Az M1 helyszíni információi szerint hétfőn már csak egy súlyos sérültet ápoltak a veszprémi kórházban, akinek a combcsontja törött el, és az orvosok azonnal megoperálták.

Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított a busz

A Volmer-Tours Kft. autóbuszát érte baleset az M7-es autópályán Szabadbattyán térségében vasárnap hajnalban, a busz Horvátországban nyaraló magyar turistákat szállított - mondta a hvg.hu-nak a külföldi nyaralásokat szervező magyar utazási iroda munkatársa. A férfi - aki a nevét nem árulta el - megerősítette, hogy a halálos áldozatok között van a buszt váltásban vezető sofőrök közül az, aki a járművet vezette. Azt is elmondta, hogy a buszt bérelték.

Sajtóértesülések szerint a balesetet szenvedett jármű oldalán a Roli túra felirat szerepelt.

Az utazásszervező honlap mögött a mosonmagyaróvári székhelyű Volmer-Tours Kft. áll.

A Roli túra honlapja szerint a csoport péntek este indult Budapestről és egy napot töltöttek a Krk-szigeten található Baska településen, ahonnan szombat éjjel indultak vissza a magyar fővárosba.

MTI/Mihádák Zoltán

Legolvasottabb cikkeink