• nátha
    • Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

      Két náthagyógyszert el kellene felejteni - tiltás lehet a végük

    • Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

      Tudományos bizonyítékok támasztják alá a húsleves gyógyerejét

    • Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

      Tízből csak három magyar fújja ki helyesen az orrát

  • melanóma
    • Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

      Fényvédelem, önvizsgálat és tudás: együtt védenek a bőrrák ellen

    • A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

      A Szigeten is keresd a „rút kiskacsát”!

    • Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

      Orvosi bravúr került a Guinness Rekordok Könyvébe

  • egynapos sebészet
    • A kecskeméti kórház orvosa lett az Egynapos Sebészeti Tagozat elnöke

    • Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

      Egy év alatt több mint 3000 műtét a kecskeméti egynapos sebészeten

    • Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

      Egynapos sebészet: új szakmai kollégiumi tagozata van a területnek

Ők lettek Az év orvosai

Hírek Forrás: Weborvos Szerző:

Astellas díjátadó: kecskeméti, nyíregyházi és törökbálinti orvos is van a díjazottak között.

Hatan kapták meg az Év orvosa díjat, ezen felül két különdíjat és számos elismerő oklevelet adtak át péntek este az Astellas budapesti gáláján. Az orvosi hivatás megbecsülésének visszaállításáért hét éve alapított díj ünnepélyes átadóján, kitüntetést kaptak azok az újságírók is, akik öregbítették az orvosi szakma hírnevét.

Az év orvosai:

- a közönség szavazatai alapján: dr. Kelemen Edit kecskeméti csecsemő- és gyermekgyógyász, neonatológus,  a Bács-Kiskun Megyei Kórház részlegvezető főorvosa.
Őt a rangsorban Dr. Simonka Zsolt szegedi sebész szakorvos, a Szegedi Tudományegyetem Sebészeti Klinikájának egyetemi tanársegéde követte, a képzeletbeli dobogó harmadik fokára pedig Dr. Szegedi István debreceni gyermekonkológus és -hematológus, a Debreceni Egyetem Gyermekklinikájának egyetemi docense léphetett fel.

- szakmai díj, orvosi diagnosztika kategóriában: dr. Sápi Zoltán patológus, a Semmelweis Egyetem I. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetének egyetemi tanára,

- szakmai díj, sebészeti ellátások kategória: dr. Turcsányi István ortopéd sebész, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház főorvosa,

- szakmai díj, konzervatív orvosi szakterületek kategória: dr. Rókusz László belgyógyász-infektológus, a Honvédkórház főorvosa, címzetes egyetemi tanára,

- szakmai díj, rehabilitáció és krónikus ellátás kategória: dr. Benyó Gábor gyermekonkológus és –hematológus főorvos, a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház orvos igazgatója,

- szakmai díj, új kategória, klinikai csecsemő- és gyermekgyógyászat szakterület: dr. Reusz György gyermek nefrológus, a Semmelweis Egyetem I. Gyermekgyógyászati Klinika részlegvezető egyetemi tanára.

Elismerő oklevelet kapott valamennyi kategória második és harmadik helyezettje is.

Az idei közönségjelöltek három dobogósa: Dr. Kelemen Edit, Dr. Simonka Zsolt és Dr. Szegedi István.

Az Astellas két különdíját, amelyet a hazai egészségügyben tapasztalható kivételes kezdeményezések elismerésére hoztak létre, a Bátor Tábor Alapítvány, valamint a törökbálinti Tábitha Gyermekhospice Ház képviselői kapták.

A média pályázat fődíját a „Csontvelő-transzplantáció gyerekszemmel" című riportjáért Talum Fruzsina, a HírTelevízió GyógyHír című egészségügyi magazinjának szerkesztő-riportere vehette át.

Az idei összes díjazott csoportképe.

A díjátadó gálán többen is méltatták a szakma legjobbjait. Így például Beneda Attila kabinetfőnök az EMMI képviseletében. dr. Velkey György, a Magyar Kórházszövetség elnöke nagy ünnepnek, az orvosok ünnepének nevezte a pénteki eseményt. Azt mondta, gyakran csak fanyalgó hírek jelennek meg a gyógyítókról, holott a legtöbb orvos szenvedéllyel űzi azt a hivatást, amelyhez nagy szakmai felkészültség, intuitív művészet, mély emberismeret, kommunikációs tapasztalat és team munka szükséges.

A kitüntetett orvosok méltatása és bemutatkozása a pályázat weboldalán érhető el.

Az Astellas-díj - Az év orvosa pályázat elmúlt hat esztendejéről, néhány különösen ragyogó pillanatáról készült összeállítás, méltó emléket állítva a kezdeményezés megszületésének és a 2007-2012-es pályázatok legjobbjainak.

Legolvasottabb cikkeink