• nátha
  • Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

   Fújd ki rendesen! Minden a nátháról

  • Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

   Alvadásgátló mellett a nátha terápiája sem egyszerű

  • A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

   A felsőlégúti nyavalyák könnyen megkeseríthetik a karácsonyt

 • melanóma
  • Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

   Friss kutatás: Több nő jár bőrgyógyászati szűrésre

  • 10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

   10 dolog, amit mindenkinek tudnia kell a melanomáról

  • A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

   A szemben és a köröm alatt is lehet rejtett melanóma      

 • egynapos sebészet
  • Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

   Jövő héttől ismét végezhető egynapos sebészeti ellátás

  • Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

   Felfüggesztették az egynapos sebészeti ellátásokat

  • Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

   Jövőre elkészül az egynapos sebészeti egység Kecskeméten

Online konferencia a stroke rehabilitációjáról

Hírek 2020.10.29 Forrás: Weborvos
Online konferencia a stroke rehabilitációjáról

A stroke-ot nem elég túlélni: a felépüléshez több szakterületről szükséges szakmai segítség.

A Strokeinfó Alapítvány harmadik alkalommal rendezi meg éves konferenciáját – első ízben online – 2020. október 30-án a Stroke Világnapja alkalmából. Az idei konferenciával az Alapítvány a rehabilitáció, valamint a másodlagos megelőzés fontosságára kívánja felhívni a stroke-n átesett betegek és a hozzátartozójuk figyelmét. Az egész napos rendezvényen egészségügyben dolgozó szakemberek mutatják be a különböző terápiás és az életminőséget javító lehetőségeket - tudatták a szervezők.

2019-ben Magyarországon 11.488 fő halt meg stroke következtében (KSH), mellyel a betegség a 3. leggyakoribb halálok volt. Infarktusnál a betegek 12-18 százaléka, agyvérzésnél 43-51 százalék hal meg egy hónapon belül, míg további 22-25 százalék egy éven belül. A túlélők 30 százaléka tartós ápolásra szorul. Becslések szerint ma Magyarországon 300 ezer főre tehető azon betegek száma, akik tartós egeszségkárosodást szenvedtek stroke miatt.

Sarkadi Gabriella, a Strokeinfó Alapítvány kuratóriumának elnöke elmondta, az ez évi konferencián arra szeretnénk fektetni a hangsúlyt, hogy a betegek és hozzátartozóik minél szélesebb köre ismerje meg az elérhető terápiákat, amelyek eredményesen alkalmazhatóak a stroke utáni rehabilitációban. Az idei programunkkal az érintettek és a szakemberek egymásra találását kívánjuk támogatni.

Az egész napos online konferencián mintegy 20 előadás és kisfilm keretében ismerkedhetnek meg az érdeklődők a stroke-túlélők, sérült emberek életével, megváltozott élethelyzetük kérdéseivel, terápiás lehetőségekkel – többek között mozgás-, és beszédterápiák, - és az agyi érkatasztrófa előtti és utáni megelőzéssel. Továbbá egy kerekasztal-beszélgetést hallhatnak a Strokeinfó Alapítvány és az ÉTA Országos Szövetség vezetőivel a stroke utáni készségek elvesztéséből való felépülés útjáról, ennek feltételeiről és eszközeiről (pl. közösségépítés).

Az online konferencia elsősorban a stroke-n átesett betegnek, és hozzátartozóiknak szól, illetve mindazon érdeklődőnek, akik szeretnének többet megtudni a különböző életminőséget javító terápiás lehetőségekről. A rendezvényt élőben (regisztráció nélkül) a Strokeinfó Alapítvány Facebook oldalán lehet követni,.

Az előadók listája és a részletes program az esemény Facebook oldalán található

Legolvasottabb cikkeink